Ek Becerilerin Öğretimi İçin Yaratıcı Fikirler


Bu makalenin amacı, ek öğretim ile yardımcı olmak için bazı fikirler ortaya koymaktır.

 

Fiziksel nesne gruplarının birleştirilmesi:

Birçok öğrenci için bu, en temel toplama deneyimidir. Bu işlem normalde iki nesne kümesini toplamayı ve sonra toplam kaç tane nesne olduğunu saymayı içerir. (Örneğin, iki küp kule inşa edip sonra her bir bloğu sayarak.) Pek çoğu için, özellikle dikkat eksikliği bozukluğu gösteren öğrenciler için bu yöntem çok etkili olabilir. Çocuğun dikkatini faaliyetin tamamı için tutamazsa, bloklar ters düşer, kuleler ilave bloklarla sonuçlanır, bloklar karışır ve sonunda yanlış cevaba ulaşılır. Sürecin uzunluğu, çocuğunuzun kavramı hızlı bir şekilde çözememesi durumunda, ilerleme kaydetme ihtimalinin yüksek olmadığı anlamına gelir. Ek olarak, bu süreci zihinsel olarak ele alınabilecek bir hesaplamaya genişletmek zordur: örneğin, kafanızdaki iki büyük nesne kümesini hayal etmeye çalışın ve sonra hepsini sayın. Yetişkinler için bile, bu neredeyse imkansızdır.

 

Basit çizimler:

Jottingler yukarıda açıklanan işleme göre daha faydalı bir alternatiftir. Ekleme sorununu bir kağıda yazın ve ilk sayının yanında uygun sayıda oyu not edin (örneğin, 4 sayısı için 4 satır çizin). Öğrencinizden, sorundaki diğer numaraya göre kaç tane oy kullanmanız gerektiğini tahmin etmesini isteyin. Doğru cevaba geldiklerinde, onlardan çizim yapmalarını isteyin. Bitirmek için, toplamda kaç tane oyuncu seçtiklerini sorun. Bu yöntem 2 grubu bir araya getirmenin çok daha kolay bir yoludur, mekanik hataya maruz kalma olasılığı daha düşüktür ve zayıf odaklı öğrenciler için daha uygundur.


Sayma:

Bu, öğrencinizin sayı adlarını söyleme kapasitesine dayanan bir tekniktir. Çocuğunuz beşe kadar saymayı bildiği bir aşamaya geldiğinde, onlara “kaçın 1'den fazla olduğu…” gibi sorular sormaya başlayın (örneğin, saydığımız zaman 2'den sonra ne gelir?) Bu aslında bir cevap vermeye eşdeğerdir. 2 + 1 tipinde toplama problemi var ama sayma ve toplama fikirlerini birbirine bağlamaya yardımcı oluyor ki bu çok güçlü. Bu teknik öğrencinize sayı karelerini kullanmaya hazır hale getirir ve akıllarındaki problemleri cevaplama konusunda onlara güven verir. Bu yöntem, “2'den fazla olan sayı…” diye sorarak, daha da zorlaştırılabilir. Çocuğunuz bu tür sorunlara güvenle yüksek sesle cevap verebiliyorsa, onlara yazılı soruyu gösterin ve bunun da sorunun aynısı olduğunu açıklayın. Bu, çocuğun toplama ve saymayı temel olarak ilişkili görmesine ve bu yeni sorunun aslında daha önce karşılaştıkları bir şey olduğunu görmesine yardımcı olacaktır.

Tahta oyunları oynamak:

Bu aktivite hem matematiksel bir öğrenme deneyimi hem de keyifli bir eğlence olabilir. Bir tahtanın etrafında hareket ettirilmesi gereken ve bir tezgah gerektiren oyunlar, çocukları güvenmeye teşvik etmek için çok şey yapar. Tahtanın üzerinde numaralar varsa, çocuk eylemin sayıları yüksek sesle saymaya veya bir sayı satırı kullanmaya benzer olduğunu görebilir. Tahta oyunlarının kullanımının toplama arasındaki ilişkiye dikkat çekmek için olduğunu hatırlatmayı unutmayın.

Sayı gerçeklerini öğrenme: 

 

Genellikle, ek sorunları çözmemize yardımcı olmak için yürekten öğrenilen sayı gerçeklerine güveniriz. Kısaca 7 ve 10’a verilen cevabı bulmak zorunda değiliz, sadece hatırlıyoruz. Ek gerçekleri hatırlama yeteneğine sahip olmak, basit matematik görevlerini güvenle ele almamızı sağlar. Sayı hikayelerini anlatan kreş şarkıları söyleyerek öğrencinizin bilinen sayı bonoları bilgisini geliştirin. Oyunun amacı, sorunun yerini belirlediği (örneğin, 7 + 8) ve karşılık gelen tüm kartlardan gelen yanıtı belirleyen öğrenci ile eşleştirme oyununa katılın. Üzerlerinde yazılı basit ek bilgiler bulunan bir dizi Flashcard oluşturun, kartlara birer birer bakın ve doğru cevabı verdiklerinde öğrenciden cevabı isteyin. Güvendiklerinde, gerçeklerin sayısını artırın. Oyunlar çocuğunuzun ilaveyi donuk olarak algılamasını önler ve güven inşa eder.

 

Basılabilir sayfalara ve çalışma sayfalarına eklenmesi: 

 

Uygulama mükemmelleştirir – ve doğru uygulama tarzı da daha fazla güven verir. Çocuğunuzun yetenek ve dikkat süresine yönelik basit çalışma sayfalarını kullanarak, çocuğunuzun hem sözlü hem de yazılı olarak ekleme becerisini önemli ölçüde geliştirebilirsiniz. Eklemenin öğretilmesine yardımcı olan çalışma sayfaları sunan birçok ücretsiz internet sitesi vardır, ancak hangi ek çalışma sayfalarını kullandığınız fark eder. Çalışma sayfalarının doğru seviyede olmasını, ne zor, ne de kolay olmasını ve öğrencinin ilgisini korumak için doğru uzunlukta olmasını sağlayın. Bazı hesaplamaları da içeren bir miktar meblağ ile birlikte sayı gerçeklerini hatırlamalarını destekleyen sorular sunmaya çalışıyor olmalısınız. Öğrencinin başarılı olduğu durumlarda, onlara çok övgü vermek için fırsatı kullanın; Bir hata yaptığında, hüsrana uğramış görünmeyin, ancak hatalarını kısaca açıklayın. Çalışma sayfaları düşüncesini bir şekilde kullanmak, öğrencinizin yeteneğini gerçekten artırabilir.

 

Kaynak edarticle.com