Online Test Nedir?

Online test bilgisayar, tablet ve bilgisayarlardan interaktif bir şekilde test çözmenizi ve test bittikten sonra anında değerlendirme almanızı sağlayan bir içerik türüdür.

Online testler günümüzde bir çok web sitesi tarafından kullanılmaktadır. Bu web sitelerdeki içeriklerin müfredaa uygun  olup olmadığı konusu ise belirsizdir.

Her Platformdan Online Test Çözülmemeli...

Youtube da ders anlatım videolarının zenginliği arttıkça barındırdığı yanlışlıklar, müfredat dışı anlatımlar öğrencide kafa karışıklığına sebep olmaktadır. Aynı şekilde platformlardaki online testlerin doğruluğu ve müfredata uygunluğu konusunda  sıkıntılar gün geçtikçe artmaktadır.

Bu sebeple soru çözdüğünüz platformlarda içeriklerin nerelerden sağlandığı, kimler tarafından eklendiği, nasıl kontrol edildiği çok önemlidir.

Online Testi Nasıl Faydalı Hale Getirebiliriz?

Öncelikle öğrenciye özel üyelik gerektirmeyen, soruları tek tek çözüp cevaplarını gördüğünüz ve sizin hakkınızda herhangi bir istatistik yani geri bildirim oluşturmayan sistemlerde vakit kaybetmemek gerek...

Online testin en güzel yanı anında değerlendirme ve sizin gelişiminiz ile ilgili sistemde tutulan ve size sunulan verilerdir.

Test çözmenin genel anlamda faydası da yanlışların tespit edilmesi ve bu yanlılşların hangi bilgi eksikliği ya da kavram yanılgısından kaynaklandığını tespit etmektir.

Online Test Çözmenin Avantajları

Online test çözmek, ders videolarını izledikten sonra temel anlamda konunun kavranıp kavranmadığını tespit etmek,

Kitaplarınızın yanında olmadığı zamanlarda telefondan tekrar etmek 

Ya da derslig gibi oyunlaştırılmış eğitim platformlarından sıkıcılıktan kurtulmak için kullanılabilir...

Online Test Çözmek Yeterli Mi?

Derslig.com olarak sistemimizde yer verdiğimiz sorular yoğunlukla kolay ve orta seviyededir. Online test mantığı da bu olmalıdır.

Online test olarak çözdüğünüz soruların yanı sıra ek kaynaklar edinmeli, online testte kazandığınız disiplini kitaplarınıza da uyarlamalısınız....