Amerika'nın Öğrenme Engelliler Birliği'ne göre Dikkat Eksikliği Bozukluğu / Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu bir öğrenme yetersizliği olarak kabul edilmez. 
Fakat gerçek şu ki, DEHB / DEHB olan birçok öğrencinin çoğu devlet okullarında var olan geleneksel eğitim planına göre öğrenme kabiliyetlerini engelleyen başka sorunları yaşar. Ek öğrenme güçlüğü olmasa bile, DEHB / DEHB olan öğrenciler ve öğretmenleri öğrenmeyi daha az zorlaştırmak için çoğu zaman uyarlanabilir stratejilere ihtiyaç duyar.
Dikkat dağınıklığı. ​​​​​​​DEHB olan öğrenciler uzun süre boyunca herhangi bir konuya konsantre olmayı zor buluyorlar. Ebeveynlerin öğretmenlerin bununla başa çıkabilmelerinin bir yolu dersleri kısa tutmaktır. Öğrencinin daha büyük görevleri bir dizi daha küçük işe ayırmasına yardımcı olun. Matematik, daha yönetilebilir parçalara ayrılmaya kendini borç veren büyük görevlerden biridir. Öğrenciye “matematiğini yapma” talimatı vermek yerine, hem öğretmenin hem de öğrencinin matematik ödevinin öğretim bölümünü tamamlama ve ara verme gibi kısa vadeli bir amacı olması yararlı olacaktır. Kısa bir aradan sonra, öğrencinin az sayıda matematik problemini yeniden odaklamasına ve tamamlamasına izin verin.

ADD / DEHB olan öğrencilerde öğretmenler ve buna anaokulu / ebeveynleri / öğretmenleri dahil etmek zorunda oldukları konulardan üçü:
Evde eğitim ortamında, öğrencinin çevresini kontrol etmek mümkündür. Dikkat dağılmasına katkıda bulunan 30 öğrenci daha yok. Gürültü evde kontrol edilebilir. Ek olarak, evde eğitim çok esnektir ve bu, evde yaşayan DEHB öğrencilerinin gereksinimlerine bağlı olarak bir konuda daha fazla veya daha az zaman harcamasına yardımcı olur. Hiperaktivite. DEHB öğrencileri bazen sürekli hareket halinde olmaları için “yönlendiriliyor” gibi gözüküyorlar. Geleneksel bir sınıf ortamında bununla baş etmek zor olabilir. Ev eğitimcisi için daha kolaydır çünkü öğrencinin hareketi başka kimseyi rahatsız etmez. Çarpım tablosunu okurken öğrencinin bir ayağın üstünde odanın etrafında zıplaması gerekiyorsa, o zaman izin verin. Bazen aynı anda hem öğrenme hem de öğrenme eylemi, öğrencinin hem fazla enerjiyi yakmasını hem de hafızada bir şeyler yapmasını sağlayan çok yararlı bir araç olabilir. 

DEHB öğrencinizin fazla enerjiyi boşaltmasına yardımcı olmak için kullanılabilecek birkaç teknik vardır. Bir aile, öğrencilerinin egzersiz topu yerine sandalye yerine koltuk kullanmasına izin verdi. Öğrencinin topa hafifçe sıçramasına veya üzerinde ileri geri sallanmasına izin verildi. Nispeten otururken bile, öğrencinin küçük bir denge ayarlaması yapması gerekiyordu ve bu da fazla enerjinin bir kısmını kullanmasına izin verdi. Yapılacak diğer bir şey ise öğrencinin ellerini meşgul tutmasıdır. Konvansiyonel bilgelik, öğrencinin karalamalar yapıyorsa veya modelleme kili kullanıyorsa dikkat etmediğini söylüyor, ancak gerçek şu ki, DEHB öğrencilerinin bir seferde birden fazla şey yapabildiği ve hatta birden fazla şey yapmasına izin verilmesinden fayda sağladığı görünüyor. bir anda bir şey. Kolayca sinirli. DEHB öğrencileri kolayca sinirli görünüyorlar. Genellikle tekrarlayan dersleri, okuma derslerini veya çok fazla yazı gerektiren dersleri sevmezler. DEHB'nin belirli bir öğrenme engeli olarak kabul edilmediğini unutmayın. Ancak, DEHB öğrencileri farklı öğrenme eğilimindedir. Beyinleri işleri çok hızlı bir şekilde işleme eğilimindedir ve bu yüzden tekrarlayan dersler zaman kaybı gibi görünmektedir.

Okuma bir seferde sadece bir şey yapmayı gerektirir (okuma) ve öğrencinin dikkati dağılırsa anlama azalır. DEHB öğrencilerinin yazmayı sevmemesine gelince, birçok DEHB öğrencisi el yazısı yetersizdir ve kafalarındaki fikirlerin kağıda çevrilebilme hızından dolayı hayal kırıklığına uğramaktadır.

Bu hayal kırıklığını aşmanın yolunun bir kısmı, öğrencinin uyarlanabilir teknolojileri kullanmasına izin vermektir ve bunlar okul öncesi bir ortamda kolayca barındırılabilir. Öğrencinin aslında bir kitap okumasını sağlamak yerine, sesli kitap dinlemesine izin verir. Bu, öğrencinin elleriyle başka bir şey yaparken veya yukarı veya aşağı zıplarken kulaklarıyla hikayeye odaklanmasını sağlar. Erken klavyecilik becerilerini öğretin çünkü bir öğrencinin bu bilgiyi yazmanın tersine yazma hızıyla işleyebiliyorsa fikirlerini kafasından ve kağıdına alması kolaydır.

Yazım gibi tekrarlayan dersler gelince, öğrencinin bütün hafta yazım kelimeleri yapması ve hafta sonunda bir sınava girmesi yerine, öğrencinin ilk sınava girmesine neden izin vermiyorsunuz? Öyleyse, öğrencinin sadece heceleyemediği sözcükler üzerinde çalışmasını sağlayın. Daha az tekrar yapmayı sağlar ve öğrencinin kısa patlamalarla dersleri işlemesini sağlar.

Son olarak, öğrencilerin geleneksel ders planlarına uyum sağlamaya çalışmak yerine, öğrenme yeteneklerine uygun bir hızda çalışmalarına izin verin. Mümkünse teknolojiyi kullanın. Çevrimiçi müfredat, öğrencinin bilgilerin sunulma oranı üzerinde bir miktar kontrol sahibi olmasını sağlar. Evde eğitim DEHB öğrencileri iyi çalışır çünkü DEHB öğrencilerini kendileri için uygun olmayan bir eğitim modeline adapte etmeyi denemek yerine öğrenmenin kendi koşullarına göre gerçekleşmesini sağlar.

Linda, bir DEHB çocuğunun yazarı ve evde eğitim veren ebeveynidir. Çevrimiçi bir çekirdek müfredat kullanıyorlar, çok fazla sesli kitap dinliyorlar ve klavye becerilerini geliştirmek adına çocuklar için öğrenme oyunlarındaki eğitici oyunları kullanıyorlar.

Kaynak: edarticle.com