VR Eğitim İçeriğini Çekici Hale Getirmek için 5 Temel Unsur

 

Sanal gerçeklik (VR) dünyayı görme biçimimizi aldı ve kafasına çevirdi. İşletmeyi modernize etmenin bir yolu da eğitimi geliştirmektir. Öte yandan, VR eğitimi şüphesiz yararlı olsa da, çoğu zaman kolay değildir. VR eğitim içeriği geliştirilirken dikkat edilmesi gereken birkaç karmaşıklık vardır.

 

Tabii ki, son kullanıcıların ihtiyaçlarına bağlı olarak bazı geliştirme kurallarına ilişkin uyarılar var, ancak aşağıdaki hususları göz önünde bulundurarak daha iyi bir nihai ürün geliştirmenize yardımcı olabilir. Daha fazla uzatmadan VR eğitim içeriğini çekici kılan temel unsurları keşfedelim.


1. Gerçek VR Öncelikle, VR içeriği gerçek VR olmalıdır. VR eğitim içeriği sağladığını iddia eden birçok şirket var ancak yalnızca 360 derecelik videolar kullanıyor. 360 derecelik videolar sürükleyici olsa da, kullanıcı videoda gördüğü herhangi bir şeyle etkileşime girmediğinden gerçek VR değildir. Etkileşim, VR deneyiminin önemli bir parçasıdır ve bu öğeyi sağlamayan hiçbir içeriğe VR denemez. Kullanıcılar, nesneleri hareket ettirebilmeli, çevreyi dolaşabilmeli ve eğitim süreci için gerekli olan diğer görevleri yapabilmelidir.

2. Gerçekçi ve Sürükleyici VR eğitim içeriğinin gerçekçi olması gerektiğine dikkat etmek de önemlidir; Aksi takdirde, sürükleyici değildir. Eğitim içeriğiniz gerçek dünyadan daha çok Minecraft'a benziyorsa, kullanıcılar kendilerini suya bat hissetmezler. Bununla birlikte, görseller gerçekçi VR eğitim içeriğinin tek önemli yönü değildir. Ses gerçekçi değilse, eylemler arasında çok fazla gecikme süresi varsa veya sesler eylemlerle senkronize edilmemişse, kullanıcılar en iyi görsellerle bile kendilerini batırmazlar. Herhangi bir boş alan aynı zamanda deneyimin gerçekçiliğini de bozabilir.

 

3. Birden Çok Kullanıcıyla İşbirliği VR eğitimi, birden fazla kullanıcı arasında işbirliğine izin vermiyorsa kullanışlı değildir. Bazı durumlarda çok kullanıcılı uyumluluk gerektirmediği doğru olsa da, ekip oluşturma gibi uygulamaların büyük çoğunluğunun aynı anda birden fazla kişinin aynı VR ortamında olmasını gerektirdiğini göreceksiniz. Ne yazık ki, çok oyunculu uyumluluğun uygulanması zor ve birçok VR içerik geliştiricisi bu özelliği atlıyor. Eğitim içeriğini bir üst seviyeye taşıdığı için bu çabaya değer. Lag, çok oyunculu VR senaryolarının en büyük düşmanıdır, ancak donanım ve mülkiyet yazılımındaki gelişmeler sayesinde bu zorluğun üstesinden gelmeyi başaran bazı şirketler var. Etkileşim, VR deneyiminin önemli bir parçasıdır ve bu öğeyi sağlamayan hiçbir içeriğe VR denemez.


4. Yeniden Oynatılabilir Senaryolar kullanıcılar sanal ortamda bir seçenek veya özgür irade hissi yoksa, bir 3D film izliyor olabilirler. VR eğitiminin bütün meselesi, öğrenciler için düşük riskli bir ortamda belirli bir soruna farklı yaklaşımlar denemeleri içindir; böylece en iyi yolu bulabilir ve daha sonra işte kullanabilirler. VR ortamında yalnızca bir seçeneğiniz varsa, deneme yanılma kaslarınızı çalıştıramazsınız. VR eğitim içeriği, kullanıcıların senaryoyu birden çok kez denemesine ve farklı sonuçlara yol açan farklı yaklaşımlar kullanmasına olanak sağlamalıdır. Kullanıcının seçtiği her işlem oyunun sonucunu etkilemeli ve bu nedenle hiçbir iki oyun aynı olmamalıdır.

 

5. Detaylı Geribildirim VR eğitiminden çıkan iki tür geribildirim vardır. Birincisi, kullanıcıların çeşitli senaryolarda neler yaptığını gösterir ve öğrencilerin nasıl performans gösterdiğine dair bir fikir verir. İdeal olarak, VR eğitim içeriği yalnızca hangi kullanıcıların geçtiğini ve hangi kullanıcıların başarısız olduğunu bildirmekten daha fazlasını yapmalıdır. Ayrıca, belirli bir kullanıcının belirli bir senaryoda hangi yaklaşımın en etkili olduğunu belirlediği veya belirlediği kararında kritik hatalar da bulunmalıdır. Örneğin, VR'deki bir güvenlik eğitimi programı, kullanıcılardan birinin şantiyenin tepesine çıkmadan önce zor şapkasını takmayı unuttuğunu ortaya çıkarabilir. Hastalık Kontrol Merkezleri (CDC) protokolleri üzerine yapılan bir VR kursu, bir patojene maruz kaldıktan sonra dekontaminasyon için temel prosedürleri takip etmeyen bir kullanıcıyı not edebilir. Bazı detaylar önemsiz görünebilir, ancak VR eğitiminin sonuçlarını anlamak önemlidir. Dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör, eğitim ve değerlendirmelerin öğrenme yönetim sistemine (LMS) bağlanıp bağlanamadığıdır. Bu birlikte çalışabilirlik birçok eğitim sonrası analizin optimize edilmesine ve otomatikleştirilmesine yardımcı olabilir. VR eğitimi faydalı olduğu kadar karmaşıktır. VR Kullanarak elde edebileceğiniz birçok avantaj vardır, ancak içeriği karşılaştırırken bu kilit unsurları aramak önemlidir. Tüm VR eğitim içeriği eşit oluşturulmaz ve bazı içerikler nesnel olarak diğerlerinden daha iyidir. Özel gereksinimlerinize odaklanın ve içeriğin kendileri için uygun olup olmadığını görün. Bir VR eğitim programının nasıl görünmesi gerektiğine dair tek bir cevap yok, ancak bu makaledeki bilgiler size bir temel oluşturmanıza yardımcı olabilir. Özel gereksinimlerinize odaklanın ve içeriğin kendileri için uygun olup olmadığını görün.

 

Kaynak : trainingindustry.com