ABD'li Şirketler Drones Transport İle Yiyecek ve İlaçların Dağıtımını Yapacak

 

ABD’nin bazı bölgelerindeki insanlar yakında ilaçlarını ve diğer ürünlerini doğrudan evlerine aktarabilirler.

 

CVS Health Corporation; CVS müşterileri için bir ürün teslimat hizmeti kurmak üzere uluslararası nakliye şirketi UPS ile ortaklık kurmaktadır. Servis hizmetler için drone uçakları kullanacak.

İki şirket, geçen hafta sistemi geliştirme ve test etme planlarını duyurdu.

Reuters haber ajansına göre, servisin önümüzdeki haftalarda bir veya iki ABD şehrinde sınava başlaması bekleniyor. UPS, programın reçeteli ilaçların ve diğer ürünlerin doğrudan insansız hava taşımacılığı ile CVS müşterilerinin evlerine gönderileceğini belirtti.

 

Yeni ortaklık, UPS drone şirketi Flight Forward'ın son genişlemesine işaret ediyor. Flight Forward, Kuzey Carolina, Raleigh'deki WakeMed Hospital'in arazisine tıbbi malzemeler sunmak üzere günde yaklaşık 10 dron uçuş gerçekleştiriyor. Uçuşların bazıları acil kan kaynaklarını içeriyor.


          Bu ay, Flight Forward, uçakla ulaştırma hizmetleri ile ilk ABD hava taşımacılığı şirketi olarak faaliyet göstermek üzere FAA Federal Havacılık İdaresi'nden onay aldı. Onaydan sonra UPS, Flight Forward’ın uçak teslimatlarını sağlık sektöründen diğer sektörlere yaymayı planladığını duyurdu. Hızlandırılmış dağıtım hizmetleri için FAA onayı isteyen diğer işletmeler arasında çevrimiçi satıcı Amazon ve Google’ın ana şirketi Alfabe bulunur. Alfabenin dron şirketi Wing, teslimat uçağı uçurmak için bu yılın başlarında federal onay aldı. Geçen hafta, Wing Virginia eyaletindeki insanlara reçetesiz ilaçlar ve diğer ürünler sunan bir test programı başlattığını duyurdu. Wing’in projesi, uluslararası gönderici FedEx ve Walgreens’in eczanelerinin sahibi olan Walgreens Boots Alliance ile ortaklık kuruyor. Kasabadaki Walgreens müşterileri, 100'den fazla ürün listesinden sipariş verebilir ve dronlar ile evlerine teslim edilmesini sağlayabilir.

Testler sırasında, yemek siparişleri, Uber Eats uygulaması aracılığıyla restoranlardan birine gönderiliyor. İşçiler yiyecekleri teslimat uçağına bağlı bir kutuya yüklüyorlar. Dron daha sonra özel bir iniş alanına uçmak için programlanıyor. Oradan, bir Über işçisi kutuyu alıyor ve yerdeki yolculuğun geri kalanını tamamlıyor.

                                      

Gelecekte, şirket Uber sürücülerinin yiyecekleri müşterilere ulaştırmak için kullanacakları park halindeki araçların üzerine dronları indirmeyi planlıyor. Şirket ayrıca gelecekteki drone teslimat hizmetlerini desteklemek için kendi kendini süren arabaları kullanmayı planlıyor.

 

Luke Fischer, hizmetin uçuş operasyonlarını geliştiren Uber Elevate'in başkanıdır. Şirketin hala dronun tüm teslimatı kendi başına tamamlamasına izin verecek olası yöntemleri denediğini söylüyor.

Bunlar, özel olarak tasarlanmış posta kutularına uçak inişlerini veya müşterilerin evlerine yakın ürünleri düşürmek için paraşüt kullanımını içerebilir. Ancak Fischer, bu yöntemlerin çoğu büyük şehir ortamında zor olacağını söyledi.

Uber'in test ve teslimat hizmetlerini ülkenin diğer bölgelerine genişletmek için ne zaman izin alacağı bilinmiyor. Ancak bu hafta, şirket yeni tasarlanan Uber Eats teslimat uçağının bir fotoğrafını yayınladı. Şirket, yeni uçağın yıl sonundan önce uçuş yapmasını beklediğini söyledi.

 

Kaynak: learningenglish.voanews