BEYİN OLİMPİYATLARI 2020

Nedir:

 

Beyin Olimpiyatları, Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu Türkiye temsilcisi olan Türk Beyin Takımı’nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği üç aşamalı bir yarışmadır.

Amacımız bu yarışmalarla zekâ oyunları kültürünün daha geniş kitlelere ulaşmasının yanında, gelecekte ülkemizi Dünya Zekâ Oyunları Şampiyonaları’nda temsil etme potansiyeli olan öğrencileri tespit etmek ve onları bu alanda yetiştirmektir.

TBT hakkında detaylı bilgi için: www.turkbeyintakimi.com

 

Neden:

 

TBT 1992 yılından bu yana her yıl düzenlenen takım seçmelerinin yanında, 2007 yılından itibaren de kimi zaman kendi imkanlarıyla, kimi zamansa sponsorların desteğiyle okullara yönelik farklı şehirlerde birçok yarışma düzenledi.

Ancak bu yarışmaların, bazı yıllarda sponsor desteği olmadığı için kesintiye uğraması, büyük bir hevesle bu alanda çalışmalar yapan okul ve öğrencilerin hayal kırıklığına uğramasına sebep oldu.

İşte bu sebeplerden TBT olarak 2019 yılından itibaren başlattığımız Beyin Olimpiyatlarının bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz.

Nasıl:

 

Bu yarışmaların sürekliliğini sağlayabilmenin en önemli aşaması sponsor bağımlılığını ortadan kaldırmak. Bu amaçla, yarışmanın sadece ilk aşamasında katılım ücreti alarak, yarışmanın tüm aşamaları için gerekli olan bütçeyi sağlamış olacağız.

Yarışmaya katılım şartları için  www.beyinolimpiyatlari.com

Kayıt işlemleri için www.beyinolimpiyatlari.com

 

Not: Kayıt sayfasındaki kılavuzu sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

 

Önemli Not 1: Kaydınızın onaylandığını belirten ve organizasyon boyunca kullanacağınız 10 haneli ID bilginizi içeren e-posta 24 saat içerisinde gelmedi ise lütfen spam/junk/bulk/önemsiz postalarınızı kontrol ediniz. İlgili e-posta bu klasörlerinizde de görünmüyor ise lütfen Türkiye Koordinatörü Orhan Nişancı’ya ([email protected]) e-posta yolu ile bilgilendirme mesajı gönderiniz.

Önemli Not 2: Herhangi bir aksaklığı neden olmaması için kayıt esnasında bilgilerinizi açık ve eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Zira okul sorumluları ile tüm iletişimler bu bilgilere göre yapılacaktır. Örnek olarak, yarışma dokümanları kayıt esnasında belirttiğiniz adrese gönderilecektir.