Doğayla ve hayvanlarla kurduğumuz bağ her geçen gün azalıyor. Günden güne özümüzden uzaklaşıp kendi yarattığımız yapay dünyada kayboluyoruz.
Son zamanlarda bu bağı tekrar hatırlatan bir şey yaşandı.
Bursa'da Türkiye'nin ilk ve tek leylek köyü olan Karacabey'e bağlı Eskikaraağaç'ta her baharda muhteşem bir şey yaşanıyor. Yaren Leylek 8 yıldır buraya geliyor ve Adem Amca'nın kayığına konuyor.
Eskikaraağaç'a her yıl binlerce leylek geliyor. 10 yıldan uzun süredir buradaki gölde balık tutan Adem Amca 8 yıl önce kayığına bir leyleğin konduğunu farketti. Şaşırdı, çünkü ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyordu. Aç olduğunu düşündüğü leyleğe balık verdi. Ve o andan sonra Yaren Leylek her yıl ilk önce Eskikaraağaç'a ilk gelen leylek oldu ve Adem Amca'nın kayığına konmaya başladı.

8 yıldır Yaren Leylek ve Adem Amca birlikte balığa çıkıyorlar ve tabiki Yaren Leylek avdan payını almakta:) 8 yıldır bu olay yaşanmaya devam etmekte olup bu hikayenin ünü Bursa'yı aşıp tüm dünyaya yayılmış. Öyle ki Adem Amca ve Yaren Leylek'in hikayesi belgesellere konu olmuş, şimdi ise bu hikaye beyaz perdeye aktarılacak. Bursa'nın bu dünya güzeli bölgesi tüm dünya tarafından tanınacak. İnsanların vefa duygusunun azaldığı bu günlerde Adem Amca'ya yıllardır eşlik eden Yaren Leylek kadar sevdiğine bağlı olmak insanlara belki bir mesaj verir...

MURAT BÜLBÜL