Merhaba Değerli Arkadaşlar

 

İçinde bulunduğumuz durum iç açıcı olmasa da siz kıymetli öğrencilerimizin bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatması için bakanlığımız birtakım tedbirler almakta, yayınevlerimiz uzaktan eğitim dersleri vermekte, bazı yazar arkadaşlarımız deneme sınavları paylaşmakta, öğretmenlerimiz çalışma kâğıtları hazırlamakta. Bu ve buna benzer birçok çalışma yapılmaktadır.

 

 

Bu durum bizlere eğitimin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Ülkeler savaş durumunda dahi eğitimlerine ara vermeden devam ederken içinde bulunduğumuz durumda eğitimin aksatılmaması için herkes elinden geldiği kadar sürece destek olmaya çalışmaktadır. Yapılan bunca çalışmanın yerinde ve verimli olduğunu göstermek siz değerli öğrencilerimize düşmektedir. Bu nedenle sizlere içinde bulunduğunuz zamanı daha verimli kullanmanız ve ruhsal durumunuzu sağlıklı bir şekilde devam ettirmeniz adına birkaç tavsiyede bulunacağım.

Tavsiyelerim genellikle LGS’ye girecek öğrenciler adına olsa da tüm öğrencilerimizin bu tavsiyelere uyması yararlarına olacaktır. Biliyorsunuz ki sınava az bir süre kaldı, ki ben bu sürecin biraz daha uzatılacağını düşünüyorum, bu süreçte bol bol deneme sınavı çözmenizi ve deneme sınavlarında yanlış yaptığınız soruların konularını tekrar etmenizi öneririm. Yanlış yapmak aslında sizleri daha ileriye götürecek adımlar tabii yanlışlarınızın üzerine giderek doğrusunu öğrenirseniz ve telafi etmeye çalışırsanız. Bilmediğini bilmek büyük bir erdem. Öncelikle bunu kabul ederek, konularınızı küçümsemeden detaylı bir şekilde çalışın. Konu tekrarlarınızı defterlerinizden okuduktan veya video izledikten sonra kamp kitaplarından ya da soru bankalarınızdan konuyu pekiştirmek adına testler çözün. Okulların olmadığı bu süreçte güzel bir planlamaya zamanı daha verimli kullanmaya çalışın. Psikolojik açıdan kendinizi eve hapsolmuş hissetmemeniz için ilgi alanlarınıza göre dergiler okuyun, araştırmalar yapın, balkondaki saksınıza bir sebze ekin, balkonda ara ara güneşlenin, film izleyin, vücut egzersizleri yapın, dans edin… Yani zamanı verimli kullanmaktan kastım sürekli ders çalışmak değil planlı çalışmak. Bu süre zarfında kendinize vakit ayırmanız zaman kaybı değil aksine motivasyonunuzu yükselteceği için bir zaman kazanmadır. Badem ağaçlarının çiçek açmaya başladığı bu güzel bahar mevsimi gibi içinizin de çiçekler açması umuduyla… Hepinize kolaylıklar diliyorum.

 

Güneşli, güzel günlerde görüşmek dileğiyle…

 

Türkçe Öğretmeni

Fatih AY