Değerli öğretmenimizin profiline ve içeriklerine ulaşabilmek için tıklayın. 

Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

 

Kendinizden biraz bahseder misiniz?

Merhaba, ben Kadir Bayraktar, 32 yaşındayım. Aslen Ardahanlıyım, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunuyum. Şu an Bursa’da öğretmenlik mesleğime devam etmekteyim. Spor yapmayı ve kitap okumayı çok severim.

Öğrencilik hayatınız nasıldı?

Akademik başarı bakımından her ne kadar okulumun önde gelen öğrencilerinden olmasam da genel olarak sorumluluklarının farkında bir öğrenciydim. Her zaman bir hayalim vardı ve o hayali gerçekleştirmek için sabırla çalıştım. Güzel arkadaşlıklarım ve biriktirdiğim bir sürü anım oldu.

En sevdiğiniz ders hangisiydi?

Tabii ki en sevdiğim ders an öğretmenliğini yaptığım dersti: Türkçe. Bu dersi bana şiirlerle sevdiren Türkçe Öğretmenimiz Gülnihal ÖNKAL’a buradan bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Öğretmen olmaya nasıl karar verdiniz?

Bu mesleği seçmemde öğretmenlik mesleğinin benim algılarımdaki kusursuzluğu etkili oldu. Daha ilkokuldan beri öğretmenlerime hep saygı ve hayranlık duydum. Üniversite sınavlarına hazırlanırken okul bahçesinde öğrencileriyle oynayan köy öğretmenini gördüğümde kararım kesinleşmişti.

Derslig.com ile nasıl tanıştınız?

Derslig.com ile tanışmam rastlantı şeklinde olmadı. Daha önce aynı okulda görev yaptığım değerli arkadaşım Nusret ÖZTÜRK’ün tavsiyesiyle tanışmış oldum. Bu bakımdan kendimi şanslı sayıyorum.

İçerik yazmaya nasıl başladınız?

Derslig.com sitesini keşfettikten sonra eğitim alanında eşsiz bir hizmet sunan bu güzel sitede “çorbada benim de tuzum bulunsun” düşüncesiyle içerik yazmaya başladım. Umarım kıymetli çocuklarımızın bildiklerini hatırlamalarına yardımcı olabilmişimdir.

Derslig.com hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Derslig.com takip etmeye başladığım günden bu güne kadar gittikçe büyüyen, gelişen, içerik bakımından zenginleşen bir eğitim sitesi.  Daha dün küçük bir fidan iken bugün gölgesinde yüz binlerce öğrencinin serinlediği bir çınar haline geldi. Yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte Derslig.com güzel bir eğitim ailesi. Hedeflerine yürüyen çocukların en iyi yol arkadaşı.

Hedefleriniz ve hayalleriniz nelerdir?

Hayalim öğretmen olmaktı onu gerçekleştirdim. Hedefim ise yüz binlerce çocuğun yüreğine dokunabilen, onların anılarında güzel bir yer tutan bir öğretmen olabilmektir.

Öğrencilerimize bir mesaj vermek ister misiniz?

Elbette... Öncelikle kendinize güvenin, inanın eğer gerçekten isterseniz yapamayacağınız hiçbir şey yok. Hayalinizin peşinden yürüyün, karşınıza çıkacak küçük engeller sizi asla yıldırmasın, asla vazgeçmeyin. Bir gün hayalinize kavuştuğunuzda size Ağrı Dağı gibi gelen o engellerin küçük bir tepecik olduğunu fark edeceksiniz. Ha, unutmadan sevgiyle kalın…