Değerli öğretmenimizin profiline ve içeriklerine ulaşabilmek için tıklayın. 

Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

 

 

Kendinizden biraz bahseder misiniz?

Merhabalar, ben Mevlüde OLCAYTÜRK. Aslen Karslıyım. İlköğretim ve liseyi İzmir’de okudum. Üniversite olarak Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen bilgisi öğretmenliği bölümünü kazandım. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesine yatay geçiş yaparak eğitimime burada devam ettim ve mezun oldum. Kars merkeze bağlı bir ortaokulda fen bilgisi öğretmeni olarak göreve başladım. Şu an Kocaeli’de görevime devam etmekteyim.

 

Öğrencilik hayatınız nasıldı?

Öğrenim hayatım boyunca çok çalışkan bir öğrenci oldum. Ders çalışmayı ve okulu seviyordum.  Kitap okumak, yeni şeyler öğrenmek, araştırmak, sorumluluk almak hoşuma gidiyordu. Bir şeyleri başarmak, hayallerimi gerçekleştirmek istiyordum.

 

En sevdiğiniz ders hangisiydi?

En sevdiğim ders olayı biraz değişkenlik gösterdi aslında. Liseye geçene kadar Türkçe dersine ayrı bir ilgim vardı. Lise 1 de matematik öğretmenim sayesinde matematiği çok sevdim. Fen bilimlerinin lisedeki karşılığı fizik, kimya, biyoloji derslerine de aynı şekilde öğretmenlerim sayesinde ilgi duymaya başladım ve çok sevdim. Yani öğretmeni sevmemle derslere ilgim oluştu. Sonrasında Fen bilimlerine olan özel ilgimi öğretmenlikle devam ettirdim.

 

Öğretmen olmaya nasıl karar verdiniz?                 

Öğrencilik hayatımda bana güzel kazanımlar edindiren birçok öğretmenle tanıştım. Öğrencilerinin hayatına dokunan çok iyi insanlara denk geldim anlayacağınız. Mesela ortaokuldaki Türkçe öğretmenim sayesinde kitap okumayı çok sevdim. Lisedeki matematik öğretmenim matematik korkumu yenmemi sağladı ve bir şeyleri başarabileceğimi gösterdi bana. Lisedeki diğer öğretmenlerimde aynı şekilde birçok güzel şey kattı bana. Ben de öğrencilerinin hayatına dokunan iyi bir öğretmen olmak istedim ve bu yolda uğraştım.

 

Derslig.com ile nasıl tanıştınız?

Derslig.com’ da çalışmalar yapan değerli öğretmen arkadaşım Mehmet Barış TUNÇ ile aynı okulda çalışıyordum. Kendisi bana siteden ve içeriklerden bahsetti. Ben de ailenin bir üyesi oldum. Derslig.com ailesinde yer almak ve sizlere yararlı içerikler üretmek beni çok mutlu etti.

 

İçerik yazmaya nasıl başladınız?

Öğretmenlik yaparken öğrencilere kolaylık sağlaması açısından oluşturduğum ders notları ve diğer çalışmalarım oluyordu aslında. Bunları biraz daha zenginleştirerek derslig.com öğrencileriyle ve öğretmen arkadaşlarımla paylaştım. Umarım faydalı olmuşumdur.

Derslig.com hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Bu platform birçok öğrenci ve öğretmene çok zengin içerikler sundu ve kendini geliştirerek en iyisini yapmaya devam ediyor. Konu anlatımları, yaprak testler, online testler sizler için çok iyi bir yardımcı kaynak olacaktır. Kendinizi derslig.com ile geliştirmeye devam edin.

 

Hedefleriniz ve hayalleriniz nelerdir?

İçerik yazma bakımından kendimi daha da geliştirmek, sizlere en iyisini sunmak istiyorum. Sizin sayenizde fen bilimleri dersini sevdim diyen öğrenciler her zaman çok mutlu etti beni. Ayrıca öğretmenlik sürecimde elimden gelenin fazlasını yaptım, uğraştım. İnanıyorum ki iyi ve güzel kalpli çocuklar yetiştirdim. Daha da yetiştirmek istiyorum. Hep doğru ve dürüst insanlar olmaları konusunda onlara nasihatler verdim. İleride öğrencilerimi gerçekten iyi birer insan olarak yetişmiş görmek istiyorum.

 

Öğrencilerinize bir mesaj vermek ister misiniz?

Sevgili öğrencilerim, her şey sizin elinizde, kendinize inanın. Hedefler belirleyin ve elinizden geleni yapın. Hayatta her şey dört dörtlük değildir önünüze engeller çıkacaktır ama siz vazgeçmeyin. Aziz Sancar hocamızın şu sözleri kulağınıza küpe olsun: “Ne yaparsanız, iyi yapmaya çalışın, çalışmadan olmaz. Ben öğrenciyken günde 18 saat çalışırdım. Çalışmak kendimize, ailemize, milletimize vatan, namus borcudur.” Ben sizlere inanıyorum siz de inanın. Mutlu ve sağlıklı günleriniz daim olsun.