Değerli öğretmenimizin profiline ve içeriklerine ulaşabilmek için tıklayın. 

Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

 

 

Kendinizden biraz bahseder misiniz?

Merhaba, ben Mustafa AVCI 33 yaşındayım. İlkokul , ortaokul ve lise eğitimimi Ankara da tamamladım. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü mezunuyum. 2013 yılında ilk olarak öğretmenlik görevine başladım ve halen Kocaeli Gebze de öğretmenlik yapmaktayım.

Öğrencilik hayatınız nasıldı?

Aslında çok başarılı bir öğrenci olmasam da her zaman okul ve öğretmenlerimi çok sevdim. Kitap okumayı ve derslerime çalışmayı da hiç bir zaman ihmal etmedim. Yoluma çıkan engeller karşısında hiçbir zaman yılmadım ve okumaktan ve derslerime çalışmaktan vazgeçmedim.

En sevdiğiniz ders hangisi idi?

Benim her zaman sözel dersler ilgimi çekmişti özelliklede Tarih dersine karşı her zaman ayrı bir ilgim olmuştur. Tek bir ders değil ama Tarih ve Coğrafya dersleri en sevdiğim dersler olmuştur her zaman. Halende bu dersleri çok seviyor ve bu dersler ve bu alanlar ile ilgili kitaplar okumayı çok seviyorum.

Öğretmen olmaya nasıl karar verdiniz?

Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslek bu mesleği yaptığım için gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum. Eğitim ile iç içe bir hayat sürmeyi çok istedim. Lisede bana bu mesleği sevdiren kişi Tarih öğretmenim olmuştur. Çok severdim ve saygı duyardım kendisine. Onun bilgisine hayrandım açıkçası. O günden sonra bende öğretmen olmaya karar verdim.

Derslig.com ile nasıl tanıştınız?

Aynı okulda çalıştığımız Mehmet Barış TUNÇ arkadaşımızın önerisi ile tanıştım. Sizlere faydalı olabilmek için sorular paylaşmak ve içerikler üretmek beni mutlu etti.

Derslig.com hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Öğretmen ve öğrenciler için faydalı bir site olduğunu düşünüyorum zengin içerikler öğrencilere ve öğretmenlere kolaylıklar sağlamakta. Aradığım her şeyi rahatlıkla bulabiliyorum . Kaliteli ve güzel içerikler var. Gün geçtikçe içerik bakımından daha da gelişiyor. Ve daha iyi yerlere geleceğine eminim.

Hedefleriniz ve hayalleriniz nelerdir?

Kendimi alanımda daha fazla geliştirmek ve öğrencilerime daha faydalı bir öğretmen olmak istiyorum. Öğrencilerimin iyi yerlere geldiğini görmek onların başarılarını görmek istiyorum. Sizlere da faydalı olabilmek için yeni içerikler hazırlamak ve paylaşmak istiyorum.

Öğrencilerinize bir mesaj vermek ister misiniz ?

Öğrencilerimin hepsini çok seviyorum. Hepsinin iyi yerlere geleceklerine inanıyorum. Hiç bir zaman okumaktan çalışmaktan vazgeçmesinler. Hayatta zorluklar olabilir bu zorluklardan güçlenerek çıkmaya çalışsınlar. Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde çıkmamıştır. Kendilerine hedefler belirlesinler ve bu yolda çalışmaya devam etsinler.