Değerli öğretmenimizin profiline ve içeriklerine ulaşabilmek için tıklayın. 

Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

 

  • Kendinizden biraz bahseder misiniz?

1986 Sivas doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Kitap okumak benim için hayatın vazgeçilmezi. Okumadan geçen bir gün beni çok fazla rahatsız eder. Bu sebeple çok yoğun geçen bir günde bile 5-10 sayfa da olsa mutlaka kitap okurum. Amatör olarak futbol oynuyorum ve yine amatör olarak olta balıkçılığı yapıyorum.

 

  • Öğrencilik hayatınız nasıldı?

İlk ve ortaöğretimimi Sivas’ta tamamladım. Niğde Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Öğrencilik yıllarımız çok keyifliydi. Dört arkadaş birlikte kalıyorduk ve 7-8 kişilik kardeş gibi yaşayan bir grubumuz vardı. Öğrencilik yıllarım bana araştırma ve öğrenmenin ne kadar değerli olduğunu, farklı şehirlerden ve düşünce yapılarından insanlarla tanışmak ise hoşgörünün önemini ve hayatımız boyunca öğrenecek ne kadar çok şey olduğunu gösterdi.

 

  • En sevdiğiniz ders hangisiydi?

Öğrencilik yıllarımda en çok Beden Eğitimi dersini severdim. Hala da öyledir. Boş derslerimde bahçeye çıkar Beden Eğitimi derslerini izlerim J

 

  • Öğretmen olmaya nasıl karar verdiniz?

Bir çocuğun anne babasından sonra en fazla zaman geçirdiği kişiler öğretmenleridir. Bir de öğretmenlerin çocuklar üzerindeki etkisini, onlar için bir kahraman olduğunu düşünürsek öğretmen olmaya karar vermek kolay oldu. Türkçe öğretmenliğini seçmemde ise ortaokuldaki Türkçe öğretmenim ve lisedeki edebiyat öğretmenimin büyük etkisi oldu.

 

  • Derslig.com ile nasıl tanıştınız?

Ben çok uzun zamandır içerik üretiyorum. Bu içerikleri kendi internet sitelerimde ve sosyal medyada paylaşıyorum. Bu paylaşımlar sayesinde birçok öğretmen arkadaşla da irtibat kurdum ve arkadaş oldum. Derslig.com yöneticilerinden Mehmet Özdemir hocamızla da bu vesile ile tanıştım ve derslig.com’u tanımış oldum.

 

  • İçerik yazmaya nasıl başladınız?

Ortaokul yıllarımdan beri böyle bir alışkanlığım vardı. El yazısı ile arkadaşlarıma testler hazırlardım. Yani hep bir şeyler yazmak istiyordum. Öğretmenlik yıllarımda da öğrencilerim için hazırladığım testleri sosyal medyada paylaştım ve beğenilince bu paylaşımların sayısını artırdım. Zamanla amatör düzeyde grafik tasarım programları da kullanmaya başladım ve daha renkli içerikler hazırlama başladım.

 

  • Derslig.com hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Yöneticiler arasındaki uyum ve samimiyet derslig.com’un başarısının bana göre en büyük sırrı. Bu enerji doğal olarak kullanıcılara da yansıdı ve derslig.com çok beğenildi. Kolay ulaşılır olması ve geniş bir yazar kadrosu tarafından sürekli güncel içerikler eklenmesi öğrenciler için her gün uğranılması gereken bir kütüphane gibi hissettirdi. Kısacası derslig.com’un her gün yenilenen bir soru bankası olması çok cazip oldu.

 

  • Hedefleriniz ve hayalleriniz nelerdir?

Her zaman için görev yaptığım okulumdaki öğrencilere daha faydalı olabilmeyi hedeflemişimdir. Bunun için eğitim alanındaki gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Çok uzun vadeli hedefler belirlemekten her zaman çekinmişimdir. Anı en iyi şekilde değerlendirmeyi ve değişen şartlara göre kendime yeni hedefler belirlemeyi tercih ediyorum. Yakın zamandaki hedefim kendi internet sitemle ilgili çeşitli projelerimi hayata geçirmek.

 

  • Öğrencilerimize bir mesaj vermek ister misiniz?

İnsanın kendinde olmaya bir şeyi söylemesi inandırıcı olmaz. Ama ben gönül rahatlığıyla öğrencilerimizi şunu söylüyorum: Her gün mutlaka okuyun. Okumaktan maksat sadece kitap okumak değil. Doğayı okuyun, etrafınızdaki insanları okuyun, onları tanımaya çalışın. Sevdiğiniz işi yapmaktan vazgeçmeyin. Kaybetmekten korkmayın ve “Kaybetmek diye bir şey yok ya kazanırsın ya da ya da yeni bir şey öğrenirsin.” sözünü her daim hatırlayın.