Öğretmenlik gelişmiş ülkelerde kazancı iyi ve insanlar tarafından güvenilir bir birey olarak algılanır,bizim ülkemizde öğretmenlerin kazancı iyi olmasa da güvenilir ve saygın meslek olması sebebiyle benzer özellikleri taşıyor diyebiliriz.


Öğretmenlerin toplum ve öğrenciler tarafından genel görünümü pozitif olsa da bireysel  olarak iyi bir öğretmen olmanın belirgin nitelikleri var. Bu noktada iyi bir öğretmen olmanın kişiliği, enerjisi, iletişimi nedir ve nasıl olmalıdır konusunda bir araştırma yaptım. Bu araştırma sonucunda eğer bir öğretmen, sıralanacak bu maddeler üzerinde yeterince özveride bulunursa eminin iyi bir öğretmen değil, efsanevi bir öğretmen olabilir.


  1. Sağlam bir kişilik ve iyi bir görünüşe sahiptir


Öğretmen


İyi bir öğretmen sağlam bir kişiliği sahiptir ve aslı karşısındakini ikinci plana almaz. Karşısındaki insanı önemser, iyi bir iletişime sahiptir, anlayışlıdır ve en önemlisi toplumsal ahlak anlayışın en önemli temsilcisidir. Bununla beraber iyi giyinir, güzel kokar ve naziktir. Hepsi bu.


  1. Arkadaş Canlısıdır


Karizmatik öğretmen


En önemli madde belki de; efsanevi bir öğretmen olmak için. Öğrencileriniz sizinle kendi problemlerini rahatça paylaşabiliyor olması, bu laçkalık ve seviyesizlik anlamına gelmez, onların size karşı olan ilgisini ve dikkatini en üst seviyeye taşıması sağlayacaktır. Aslında özellikle 7. Sınıf ve üzeri sınıflarda öğrencilerin öğretmenleri birer düşman olarak görmeye başladığını düşünürsek, arkadaş canlısı olmanız sizin mesleğinizi daha kolay icra etmenizi sağlayacak bir etmen olarak görülebilir.


  1. İyi bir eğitime sahiptir ve öğrenmenin hayat boyu olduğunu bilir.


Öğretmenlik


İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır diyor Henry Ford, hele ki biz öğretmenler için bilgi çağında iyi bir öğretmen olmayı bırakın öğretmen olmak için, öğretebilmek için, her zaman yeni ve doğru bilgiyi arar vaziyette olmalıyız. Aktaracağımız bilgiyi eksiksiz ve ayrıntılarıyla edinmeliyiz. İşlenecek ders hakkında hakim olmalı ve hakim olduğunu öğrencilerine hissettirebilmelidir.


  1. İleri görüşlüdür.


Öğret


Bu ileri görüşlülük sonradan kazanılacak bir özellik değil dediğinizi duyar gibiyim… Bahsettiğim ileri görüşlülük esasen öğrencinizi iyi tanımakla kazanılabilecek bir durum. Onlarla ders içi ve dışı biraz daha iletişim kurmaya çalışırsak, onlar için hangi eylemin daha faydalı olabileceğini kestirebiliriz.


  1. Emek verir.


Emek veren öğretmen


Pek çoğumuz az emek çok para isteyen iş arkadaşlarına şahit olmuşuzdur. “Az emek çok para” eğitim için geçerli olamayacak kadar ilkel bir düşünme biçimidir. Öğrencileriniz için emek harcamak aslında, etkisinin nerede son bulacağını bilmediğiniz bir eylem yaratır.