Merhaba sevgili arkadaşlar, hepimiz başarılı olmak ya da bir hedefe ulaşmak için kendimize yollar ararız, hatta hedefe ulaşanlar ya da başarılı olanlar nasıl olmuş diye araştırmalar yaparız. Bugün çok sevdiğim ve takdir ettiğim öğrencim Ömer ile konuşmak istedim, sağolsun o da beni kırmadı.
Hoş geldin Ömer, öncelikle kendinden kısaca bahseder misin?

 

Ben Ömer 14 yaşındayım hobilerim basketbol oynamak ve orta dünya kitapları okumak.

 

Ömercim sporda çok ama çok başarılı olduğunu Beden Eğitimi dersinize giren öğretmenizden de duydum. Spora bu süreç içerisinde ne kadar zaman ayırabildin, daha  genel de konuşacak olursak, hobilerine geçtiğimiz sene ne kadar vakit ayırabildin?

 

Bu süreçte spora neredeyse hiç vakit ayıramadım ama bu tarz zamanlarda çok sevdiğiniz şeylerden fedakarlık yapmanız gerekir.

 

Ömer fedakarlık yapmak gerek evet ama bu çok büyük motivasyonlar istiyor, senin bu süreçteki en büyük motivasyonun neydi?

 

Bu tür zamanlarda tek bir motivasyon kaynağından başarıya ulaşmak çok güçtür etrafımızda olan olaylarda elinizden geldiğince kendinize pay çıkarmanız gerekir,ama en büyük motivasyonumu söylemek gerekirse çalıştıktan sonra denemeler gibi şeylerden elde edilen başarı diyebilirim.

 

Peki süreç içinde hiç motivasyonunu kaybettiğin zamanlar oldu mu?

 

Gerek virüs gerek başka nedenlerden dolayı birçok kez motivasyon düşüklüğü yaşadım ama bunların üstesinden gelinerek başarıya ulaşılır.

 

Ömercim yavaş yavaş tavisyelerini dinleyeceğimiz bölüme doğru geçiyorum. Biliyorsun derslig de mağaza açıldı ve öğrencilerin genel olarak sorusu şu: "Hangi kitabı almalıyım?"
Bu konuda öğrencilere ayrıntılı bir şekilde destek olmanı istesem

 

Benim tavsiyem şu şekilde olacaktır hiç bir kitapı yayıncının başka kitaplarından dolayı almayın hocalarınızın tavsiyesi doğrultusunda veya kendiniz inceleyelerek almanız onun dışında MEB'in yayınladığı bir sürü sorular var bunları da çözmeden geçmemelerini tavsiye ederim.

 

Çok güzel bir tavsiyede bulundun Ömercim, peki deneyimlerine göre kendi iradenle yeni başlayan iyi seviyede bir arkadaşına ders ders hangi kitap ya da kitapları mutlaka çöz diye önerirdin?

 

-Çanta yayınlarının branş denemeleri

-Gezegen yayınları 7 Türkçe denemesi

-Astromat 10 matematik denemesi

-Arı Var test kitapları

 

Ama bu kitaplar 2019-2020 senesine ait müfredata göre yazılan kitaplardır bu sebeple yeni müfredata göre bu kitaplar fazla zor gelebilir veya müfredat dışı sorulara sahip olabilir bu yüzden ben yeni çıkacak kitaplara daha çok önem göstermelerini tavsiye ederim.

 

Ömer, son olarak bu sene lgs ye girecek öğrencilere ne söylemek istersin?

 

Ellerinden geldiğince istikrarlı olmalarını ve bir aksilik çıkmaz ise sonunda mutlu olacaklarını söylemek isterim.

 

Ömercim çok teşekkür ederim, sana yeni okulunda başarılar diliyorum.
Senin öğretmenin olmak benim için de çok keyifli bir deneyimdi.
Görüşmek üzre...

 

Sağolun hocam görüşmek üzere....