LGS ‘ye hazırlanan öğrenciler özellikle : ‘Hangi yayınlarla çalışmalıyım?’, ‘En kaliteli sorulara sahip yayınlar hangileri?’ veya ‘Hangi yayının hangi kitabını alırsam başarılı olurum?’ şeklinde sorular sorabiliyor. LGS ‘nin önemini dikkate aldığımızda öğrencilerin zamanlarını kaliteli olmayan yayınlarla harcamak istememesi normal.

Zaman hepimiz için en kıymetli varlığımız. Bu yüzden zamanımızı bizi hedefimize en kısa yoldan ulaştıracak doğru yayınlarla geçirmeliyiz. Bizler derslig.com olarak öğrencilerimize ‘PUAN YAYINLARI’ ile ilgili kısa bilgi vermiş olacağız.

Puan Yayınları; geçmiş yılların vermiş olduğu deneyime sahip bir yayın. Tüm kitapları alanında uzman eğitimciler tarafından hazırlanmış ve yenilenmiş müfredata uygundur.Kitapların tamamımın PISA kriterleri gözetilerek hazırlanması da önemli bir kriter. Puan Yayınları’nın belki de en büyük artısı ise kitaplarının LGS ’de sorulan soru tarzları, şekiller, grafik yorumlama, tablo gibi yeni tarz sorulara uygun olması. Bu özelliği ile öğrencilerin hızlı anlama ,yorumlama ve muhakeme becerisini de geliştiren bir yayın olma özelliğine de sahip.

Örneğin : ‘ Puan Yayınları 8. Sınıf Türkçe PDİF Konu Anlatım Föyleri’ kitabında yayınevinin genel bakış açısı olan kısa ve öz bilgi anlayışı hakim. ‘Model Sorular’ bölümüyle sınavda çıkabilecek nitelikte sorulara bolca yer verilmiş. Föy sistemi ile öğrencilere periyodik olarak ders izleme fırsatı sunulmuş. Kalın ve ağır kitaplar yerine föyleri kullanmak çok daha avantajlı.

Kitapta ‘Sıra Sende’ bölümü ile öğrencilere kendini ifade etme imkanı verilmiş. Kitaplarda son zamanlarda yapılan en büyük yeniliklerden birisi bu olsa gerek. Düşünce gücünü geliştirmede önemli bir fırsat. Kitaba ‘Rehberlik Bölümü’ de eklenerek öğrencilere kılavuz olmak hedeflenmiştir. Mantık ve muhakeme tarzı soruların çıkması ile yeni değişen sınav sistemine göre ürün çıkaran Puan Yayınları ,geliştirici ve yön veren bir yayın olma niteliğindedir.