Bildiğiniz gibi telafi eğitimi süreci 1 hafta sonra sona eriyor. Yani bizi yoğun bir lgs süreci beklemekte.Okulların açılıp açılmayacağı henüz netlik kazanmadığı için lgs öğrencilerinin artık çalışmalara başlaması gerekiyor.

Öncelikle kendinizi zihnen bu sürece hazırlamanız gerekmektedir. Daha sonra ise kendinize göre, uyabileceğiniz bir ders programı yapmalısınız. Öğrencilerin yaptığı büyük hatalardan biri ise öğretmenlerin ya da arkadaşlarının ders programlarına uymaya çalışmalarıdır. Ders programlarınızı tamamen kendinize göre ve kendiniz hazırlamanız sizin için çok daha iyi olacaktır.

Ders programını yaptıktan sonra ise öğrencilerin kafasında “hangi kaynağı çözmeliyim?” gibi bir soru işareti beliriyor.Yardımcı kaynak olarak konu anlatımlı soru bankaları, soru bankaları, ve etkinlik defterleri sizin için daha iyi olacaktır. Konu anlatımlı soru bankalarından öğretmenleriniz online derste anlattığı konuları tekrar edebilir, etkinlik defterlerinden konuyu pekiştirip, soru bankalarından ise seviyeyi biraz daha arttırıp zor sorulara geçiş yapabilirsiniz. En son aşamada ise denemelere geçiş yapıp lgs’ye tam olarak hazır olabilirsiniz. Soru bankası seçerken ise video çözümlü olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Pandemiden dolayı okulların kapalı olması sebebiyle çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize biraz daha zorlaştığı için soru bankalarınızın video çözümlü olması sizin için çok daha iyi olacaktır.

Aşağıda verilen linklerde sizin için önerdiğimiz kitaplara ulaşabilirsiniz:

-Etkinlik defterleri

-Soru bankaları:

-Konu anlatımlı soru bankaları:

-LGS denemeleri: