Merhabalar değerli hocam, 21 Aralık-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak Türkiye Geneli 1. Derslig Online LGS Denemesinde soru yazarı olarak destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.Yayınlarınız ile yüzbinlerce öğrenci LGS’ye hazırlanıyor bu anlamda eğitime verdiğiniz desteklerden ötürü tüm öğrenci ve öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.

 

-İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreç hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

+Gerçekleşen süreç ile tüm herkesin çalışma sistemi değişti. Bu nedenle bu dönemde evlerden en iyi çalışmaları yapabilmeleri adına hem bizler hem de öğrencilerimiz üstün gayret içindeyiz. Bu süreci hem çalışma adına hem de motivasyon açısından iyi değerlendiren öğrenciler oldukça iyi durumda olacaklardır.

 

-Uzaktan eğitim sürecinde LGS süreci ile ilgili gözünüze çarpan en büyük değişim nedir?

 

+Öğrencilerin bir şekilde konu eksikleri kapanabiliyor. Uzaktan eğitim de öğrenci ile sınırlı birliktelik en çok motivasyonu etkilemektedir. Bir de öğrencilerin birlikte yer alarak motivasyonları sağlanıyordu. Bu eksiklikler en çok sürecin hızını etkiliyor. Yani öğrenciler arası sıcak ilişkiler bu süreci canladıran bir durumdu.

 

-Uzaktan eğitim sürecinde kaynak kullanımı ile ilgili tavsiyeleriniz var mı?

 

+Bu dönemde kullanılan kaynakların açık, net, güvenilir ve en önemlisi video anlatımlarının olmasıdır. Daha önce deneyimlenmiş kaynakların bu süreçte kullanılması önemlidir.

 

-Öğrencilerimiz denemeleri kağıt üzerinde çözmeye alışmışken, online denemeler hakkında ne düşünüyorsunuz, öğrencilerimiz bu denemelerden faydalanabilir mi?

 

+Geçen yıl bu sisteme geçildiğinde sorunlar olsa da şu an öğrencilerimiz büyük ölçüde bu duruma alıştılar. Kağıt kullanımı olmadan özellikle sayısal bölüm zorlu olsa da evlerden bu içeriklere hızlı ulaşım açısından oldukça fayda sağlandı.

 

-Online denemeler haricinde öğrencilerimiz evlerinde nasıl bir çalışma uygulamalılar?

 

+İlk etapta ellerindeki soru bankalarını bitirmeli ve ünite-konu kapsamlı sıralı denemeler alarak iki haftada bir evlerinde uygulama yapabilirler.

 

-LGS 2021 hakkında öğretmen veya öğrencilerimizle paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?

 

+Zorlu bir süreç sonunda emeklerin karşılık bulacağı bir sınav olacaktır. Bu süreçte çok çalışmanın yanında güçlü motivasyonda ön planda olacaktır. Başarılar dilerim tüm öğrencilerimize.

 

-Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz için yazmış olduğunuz kitaplar ve online denemeye verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz.

 

+Ben teşekkür ederim böylesi bir proje de bir katkımız olması adına.

 

 

Yazarımızın LGS 2021 için hazırladığı eserler:

Okyanus Master Fen Bilimleri Soru Bankası

Okyanus Premaster Fen Bilimleri Soru Bankası

Okyanus Master Fen Bilimleri 20’li Deneme

Okyanus Update Fen Bilimleri 1.Dönem

Okyanus Update Fen Bilimleri 2.Dönem

Okyanus Master 3’lü deneme

Okyanus Update 3’lü deneme