Merhabalar değerli hocam, 21 Aralık-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak Türkiye Geneli 1. Derslig Online LGS Denemesinde soru yazarı olarak destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Yayınlarınız ile yüzbinlerce öğrenci LGS’ye hazırlanıyor bu anlamda eğitime verdiğiniz desteklerden ötürü tüm öğrenci ve öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.

 

İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreç hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Bu olağanüstü süreçte okullarımızdan uzakta da eğitimi devam ettirebildiğimizi fark ettik. Öğrencilerimiz ve öğretmenler sürece hazırlıksız yakalandılar ama çabuk adapte oldular. Daha çok çalışmanın gerektiği bu dönemi de hakkıyla atlatacağımıza inanıyorum.

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde LGS süreci ile ilgili gözünüze çarpan en büyük değişim nedir?

 

İnternet istenirse çok etkili biçimde kullanılabiliyormuş. Bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazları gerçekten ders çalışma amacıyla kullanmaya başladık. Öğrencilerimiz bir şeyleri kendi başına öğrenmeye ve daha çok çalışmaya başladı. Kitaplar ve denemeler bile internet üzerinden okunabilir çözülebilir hale geldi.

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde kaynak kullanımı ile ilgili tavsiyeleriniz var mı?

 

Öğrenciler konu kısmını bitirip bol bol soru çözmeli. Uzaktan eğitim sürecinde sadece tek kitap kullanımını da doğru bulmuyorum. LGS serüveninde gerçekten hazır olmak isteyen öğrenci bir çok kaynaktan farklı farklı soru çözümüne yönelmelidir. Piyasadaki mevcut kitapların çoğu çok donanımlı öğretmenler arkadaşlarım tarafından oluşturulmuş güzel kitaplar.

 

 

Öğrencilerimiz denemeleri kağıt üzerinde çözmeye alışmışken, online denemeler hakkında ne düşünüyorsunuz, öğrencilerimiz bu denemelerden faydalanabilir mi?

 

Ben online denemeleri çok beğeniyorum. Süreç olağanüstü bir süreçse bizim de buna hemen adapte olmamız gerekiyor. Okullarımızda sıralarımızda kağıt üzerinde yapamayacağımıza göre online da olsa denemelere girerek öğrenciler seviyelerini öğrenebilir ve eksiklerinin farkına varabilir.

 

 

Online denemeler haricinde öğrencilerimiz evlerinde nasıl bir çalışma uygulamalılar?

 

Youtube üzerinden konu anlatımı yapan çok iyi öğretmen arkadaşlarım var. Konu eksikleri olduğunu gördüklerinde ordan konu anlatımı dinleyebilirler. Farklı kaynaklar edinip bol bol soru çözebilirler. Kendilerine deneme sınavı uygulayabilirler. Ama mutlaka deneme sonrası analiz yapsınlar, doğru ve yanlışlarına bakıp yanlışları üzerine tekrar çalışsınlar.

 

 

LGS 2021 hakkında öğretmen veya öğrencilerimizle paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?

 

Süreç ne kadar zor olursa olsun biz çok çalışarak, elimizden gelenin fazlasını yaparak bunu da atlatacağız. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

 

 

Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyoruz.