Merhabalar değerli hocam, 21 Aralık-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak Türkiye Geneli 1. Derslig Online LGS Denemesinde soru yazarı olarak destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Yayınlarınız ile yüzbinlerce öğrenci LGS’ye hazırlanıyor bu anlamda eğitime verdiğiniz desteklerden ötürü tüm öğrenci ve öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.

 

 

 

İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreç hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Bu süreç  maalesef tüm dünyayla beraber ülkemizi de etkisi altına altı. Günlük yaşamda yaptığımız birçok etkinliği bu dönemde yapamıyoruz. Bu dönemde evimizde geçirdiğimiz zaman dilimi arttı.  Bu durumun getirdiği olumsuz etkileri olmakla birlikte  bol kitap okuyarak, soru çözerek ve bir hobi edinerek olumsuz durumu fırsata çevirmeliyiz.

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde LGS süreci ile ilgili gözünüze çarpan en büyük değişim nedir?

 

Bu süreçte neredeyse bütün çalışmaların internet ortamı üzerinden devam ettirilmesi farklı öğrenme modellerinin hayatımıza iyiden iyiye yer edinmesine sebep oldu. LGS konu dağılımlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemesi öğrencilerden okulda gösterdikleri performansı bu dönemde de göstermelerini zorunlu kılıyor. Bu da çevrim içi platformların önemini çok daha artırmıştır.

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde kaynak kullanımı ile ilgili tavsiyeleriniz var mı?

 

Tabii ki öğrencilerin bu süreçte öğrenme alışkanlıklarını biraz daha değiştirmeleri ve çevrim içi kaynaklardan en iyi nasıl yararlanmaları gerektiğine dair bilgi sahibi olarak etkin bir şekilde yayınevlerinin sağladığı imkanlardan en üst seviyede faydalanmaları onların yararına olacaktır. Bu konuda öğretmenlerin ve yayınevlerinin yönlendiriciliği ve yaptıkları ( deneme, soru bankası, çevrim içi ders, online sınav  vb.)  çalışmalar daha da önem kazanmıştır.

 

 

 

Öğrencilerimiz denemeleri kağıt üzerinde çözmeye alışmışken, online denemeler hakkında ne düşünüyorsunuz, öğrencilerimiz bu denemelerden faydalanabilir mi?

 

Okullarda yıllardır alışılagelen basılı denemeler yapılıyor. Gelişen teknolojiyle beraber tüm dünyada online eğitimler ve sınavlar ön plana çıkmaya başlamıştı. Pandemi ile beraber bu durum  iyice yaygınlaştı.  Online denemelerin bu dönemde basılı denemelerle beraber katkı sağlayacağını düşünüyorum.

 

 

 

Online denemeler haricinde öğrencilerimiz evlerinde nasıl bir çalışma uygulamalılar?

 

Öncelikle düzenli tekrar yapmaları gerekir. Tekrar yapılmayan konuların unutulduğu bir gerçek. Onun için günlük, haftalık ve aylık konu tekrarlarını yapmaları gerekir. Ayrıca birçok yayınevinin soru bankalarının video çözümleri var. Yapamadıkları soruların mutlaka video çözümlerini izlemelerini ve takıldıkları konularda konu anlatımlı kitaplardan veya youtube ders içeriğine sahip videolardan yararlanmalarını tavsiye ederim.  

 

 

 

LGS 2021 hakkında öğretmen veya öğrencilerimizle paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?

 

Şu an tüm 8.sınıf öğrencileri eğitimine uzaktan devam ettiği için, şartların tüm öğrenciler için eşit olduğunu unutmayınız.  Bu yüzden hedefinizdeki okulu kazanmak için çalışmalarınıza devam etmelisiniz. Şunu da unutmayınız bu sınav sizin geleceğinizi etkileyecek tek ölçüt değildir. Siz çalışın başarı sizi takip edecektir.  

 

 

 

Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz için yazmış olduğunuz kitaplar ve online denemeye verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz.

 

 

Yazarımızın LGS 2021 için hazırladığı eserler:

 

6. Sınıf Bumerang Fen Bilimleri Konu Anlatımlı Etkinlikli Akıllı Defter Kitap

6.Sınıf Fen Bilimleri 10’lu Branş Deneme Kitabı

7. Sınıf Bumerang Fen Bilimleri Konu Anlatımlı Etkinlikli Akıllı Defter Kitap

7.Sınıf Zoom Fen Bilimleri Soru Bankası

8.Sınıf Zoom Fen Bilimleri Soru Bankası

8. Sınıf Bumerang Fen Bilimleri Konu Anlatımlı Etkinlikli Akıllı Defter Kitap