Merhabalar değerli hocam, 21 Aralık-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak Türkiye Geneli 1. Derslig Online LGS Denemesinde soru yazarı olarak destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Yayınlarınız ile yüzbinlerce öğrenci LGS’ye hazırlanıyor bu anlamda eğitime verdiğiniz desteklerden ötürü tüm öğrenci ve öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.

 

 

 

İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreç hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Pandemi, Dünya’yı aslında mecbur olduğu ama devamlı ertelediği bir değişime mecbur etti. İnternet çağında hala eski düzende işler yürütülmeye çalışılıyordu. Pandemi ile birlikte mecburen de olsa bu düzen değişti. Eğitim için dijital ortamlar geçtiğimiz 20 yılda denense de beklenen kullanım oranlarına ulaşamamıştı. Pandemi öğrenci, öğretmen ve velilerin bu ortamları kullanma yeterliliklerini artırdı ve bu yeni kazanılan yeteneklerin önümüzdeki dönemde tüm paydaşlara daha fazla katkısının olacağını düşünüyorum. Bu sebeple şimdi yaşadığımız aksaklıklar ve yetersizlikler zamanla azalacaktır.

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde LGS süreci ile ilgili gözünüze çarpan en büyük değişim nedir?

 

Uzaktan eğitim ile öğrenme ve öğretme yöntemlerimiz değişti. Öğrenciler ve ailelere LGS çalışma motivasyonlarını artırma konusunda çok daha fazla iş düştü. Tüm gün evde olan bir öğrencinin her gün kalktığında çalışma motivasyonunu yakalaması pandemi sürecinde daha zor oldu.

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde kaynak kullanımı ile ilgili tavsiyeleriniz var mı?

 

Pandemi sürecinde not tutma alışkanlıkları da değiştiği için öğrencilerin her dersten muhakkak konu özetli bir kitaba ve daha sonrasında öğrendiklerini pekiştirebilecekleri soru bankalarına ihtiyaçları var. Tabi bu süreçte MEB’in yayınladığı tüm kaynaklar özenle incelenmeli ve çözülmeli.

 

 

 

Öğrencilerimiz denemeleri kağıt üzerinde çözmeye alışmışken, online denemeler hakkında ne düşünüyorsunuz, öğrencilerimiz bu denemelerden faydalanabilir mi?

 

Alışkanlıkların değiştirilmesi tabii ki zor fakat imkansız değil. Tablet, telefon, pc üzerinden sorular üzerinde küçük işaretlemeler kullanılarak ve sınav sırasında kağıt kalem ile önümüzdeki bir kağıda çözümler yaparak online denemelerde karşılaşılan sorunlar aşılabilir. Online ya da online olmayan her türlü farklı kaynaktan soru çözmenin öğrencilerimize faydalı olacağını düşünüyorum.

 

 

 

Online denemeler haricinde öğrencilerimiz evlerinde nasıl bir çalışma uygulamalılar?

 

Öncelikle konu eksikliklerini belirlemeliler. Daha sonra bu eksiklerini kapatmak için tekrarlar yapmalılar. Pandemi sürecinde tekrarlar için yine youtube üzerinden konuları tekrar eden yayınları takip edebilirler. Daha sonra soru çözümüne geçebilirler. Burada dikkat edilmesi gereken sorunun sayısından çok yanlış yapılan sorulara ayrılan zaman olmalı. Öğrenci yanlış yaptığı soruları muhakkak değerlendirmeli ve anlamadıklarını öğretmenlerine sormalıdır. Tekrar benzer bir soru çıktığında aynı hatayı yapmayacak düzeye gelmelidir.

 

Çalışmadan çok dinlenme sürelerini verimli geçirmelidir öğrencilerimiz. Çünkü düzgün dinlenmemiş bir öğrenciden çalışmalarında tam verim beklenemez. Bu sebeple uyku süresine dikkat edilmelidir. Geceleyen çalışmalar tercih edilmemelidir. LGS sınav saatinde öğrenci uyanık olmalıdır. Kalkma süresini ona göre ayarlamalıdır. Bunu kendine alışkanlık haline getirmelidir. Her gün saat 12’de uyanan bir öğrencinin sınav günü erken kalkıp gereken performansı göstermesi zordur.

 

 

 

LGS 2021 hakkında öğretmen veya öğrencilerimizle paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?

 

Doğru ve sistemli bir çalışma ile LGS zor bir sınav olmaktan çıkar. Elimizden geleni yaptığımız hiçbir çalışmadan daha sonra pişmanlık duymayız. Mazeretler üreterek başarısızlıklarımıza kılıf uydurmak yerine zorluklara rağmen başardım diyebileceğimiz LGS sonuçları diliyorum tüm öğrencilerimize.

 

 

 

Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz için yazmış olduğunuz kitaplar ve online denemeye verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz.

 

 

 

Yazarımızın LGS 2021 için hazırladığı eserler:

6.Sınıf Fen Bilimleri 10’lu Branş Deneme Kitabı

6. Sınıf Bumerang Fen Bilimleri Konu Anlatımlı Etkinlikli Akıllı Defter Kitap

7. Sınıf Bumerang Fen Bilimleri Konu Anlatımlı Etkinlikli Akıllı Defter Kitap

7.Sınıf Zoom Fen Bilimleri Soru Bankası

8.Sınıf Zoom Fen Bilimleri Soru Bankası

8. Sınıf Bumerang Fen Bilimleri Konu Anlatımlı Etkinlikli Akıllı Defter Kitap