Merhabalar değerli hocam, 21 Aralık-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak Türkiye Geneli 1. Derslig Online LGS Denemesinde soru yazarı olarak destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Yayınlarınız ile yüzbinlerce öğrenci LGS’ye hazırlanıyor bu anlamda eğitime verdiğiniz desteklerden ötürü tüm öğrenci ve öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.

 

 

 

İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreç hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Dediğiniz gibi olağanüstü bir süreç. Artık online süreç hayatımızın ayrılmaz parçası olacak gibi. Virüsten önce işin online yönüne isteksiz olanlar bile mecburen bir şekilde bu işin içine girdi. Doğal olarak içeriklerde artık online olarak fazlalaşmalı. Biz öğretmenlerde değişen bu sürece hızla ayak uydurmalı gerekirse bir iki adım önünden gitmeliyiz. Derslig.com’un da bu konuda iyi bir yerde olduğunu düşünüyorum tabi.

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde LGS süreci ile ilgili gözünüze çarpan en büyük değişim nedir?

 

İçerik değişiklikleri diyebilirim. Hiç taramadığım kadar farklı içerik taradım bu dönemde. Önceden sadece farklı ders kitaplarının yayınevlerini incelemek yeterli gelirken artık bu yetersiz geliyor. Öğrencilerimizle bazen faklı uygulamalar üzerinden ders yapıyoruz onlara online programlarla zihin haritaları hazırlatıyoruz. Bu iş online olunca lgs de görsellik biraz daha ön plana çıktı diyebilirim son olarak.

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde kaynak kullanımı ile ilgili tavsiyeleriniz var mı?

 

Doğrusu kaynak tavsiyesi bizim branşta zor. Din hakkında bir bilgi doğru mu diye bakmak için genelde Diyanet işleri başkanlığı ilmihaline bakmak gerek. Sorularda buna aykırı bir şey sorabileceklerini sanmıyorum. Doğru bilgi veren test kitabı olarakta ufak tefek hata dışında izzet eker yayınlarının kitapları biraz daha güvenilir diğerlerine göre.

 

 

 

Öğrencilerimiz denemeleri kağıt üzerinde çözmeye alışmışken, online denemeler hakkında ne düşünüyorsunuz, öğrencilerimiz bu denemelerden faydalanabilir mi?

 

Benim branşımda çok fark olduğunu söyleyemem soru çözme konusunda. Hedefleri olan ve güdülenmiş öğrenciler farklı şeylere tenezzül de etmeyecektir. Ama olayın ciddiyetini anlamamış öğrenciler kendilerini kandıracak şeyler deneyebilirler tabi. Ben denemelerin amacına ulaşacağını tahmin ediyorum. Normal bir denemede yaşanabilecek aksaklıktan çok fazlasını beklemiyorum açıkçası.

 

 

 

Online denemeler haricinde öğrencilerimiz evlerinde nasıl bir çalışma uygulamalılar?

 

Geçmiş konulardan bağlarını koparmayacak güzel uygulamalar ve kurslar kullanabilirler. Ama benim için sınavı kazanmanın aslan payı her zaman bol soru çözmektedir.

 

 

Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyoruz.