Merhabalar değerli hocam, 21 Aralık-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak Türkiye Geneli 1. Derslig Online LGS Denemesinde soru yazarı olarak destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Yayınlarınız ile yüzbinlerce öğrenci LGS’ye hazırlanıyor bu anlamda eğitime verdiğiniz desteklerden ötürü tüm öğrenci ve öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.

 

İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreç hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Oldukça zor bir süreç fakat zor olan her şey gibi toplumsal bir gelişim yaşıyoruz. Elbette olumsuz birçok durum söz konusu ama olumlu gelişimlere gebe yepyeni bir döneme giriyoruz. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere tüm dinamiklerde yenilenmeye başlıyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, yeni bir dünya başlıyor!

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde LGS süreci ile ilgili gözünüze çarpan en büyük değişim nedir?

 

Tüm eğitim sisteminde olduğu gibi sınava hazırlık süreçleri de ciddi şekilde etkilendi. Öğrencilerin kendi kendilerine çalışma motivasyonlarının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Öğretmen veya öğrenci, iletişim için yeterli çaba ortaya koyamazsa öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisi yüz yüze etkileşimdeki kadar etkili olmayabilir.

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde kaynak kullanımı ile ilgili tavsiyeleriniz var mı?

 

Bir kitaptan verim almak için öğrenci ve öğretmenlerin belirlemiş olduğu kriterlere ek olarak, kitaplarda teknoloji desteğinin bulunması oldukça önemli. Bununla birlikte hangi kaynağı kullanılıyor olursak olalım, kaynağın tamamen bitirilmesi çok önemli. Yarım bırakılan bir kitap istikrarı ve tabii başarıyı baltalayacaktır.

 

 

 

Öğrencilerimiz denemeleri kağıt üzerinde çözmeye alışmışken, online denemeler hakkında ne düşünüyorsunuz, öğrencilerimiz bu denemelerden faydalanabilir mi?

 

Geleceğin eğitim sisteminde çevrimiçi uygulamalar oldukça yaygın olacak. Gündelik hayatımızın her yerinde olan çevrimiçi deneme uygulaması öğrencilerin zamanla alışacağı ya da alışmak zorunda olduğu bir platform olacak. Bu durum yeni nesil için daha kolay ama benim gibi eski kuşaklar için oldukça zor... Ben yine de kitap ve kalem kullanmayı seviyorum :)

 

 

 

Online denemeler haricinde öğrencilerimiz evlerinde nasıl bir çalışma uygulamalılar?

 

Matematik çalışmak üzerine bir şeyler söylemem gerekirse, matematiği merak etmenin bir yolunu bulmak lazım. Çalışma motivasyonu çok önemli! Bunun için kitap okunmasını önerebilirim. Zihni açan ve yeni şeyler öğreten kitaplar hem çalışma motivasyonunu arttırır hem de soru çözerken size yardımcı olur.

 

 

 

LGS 2021 hakkında öğretmen veya öğrencilerimizle paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?

 

Tüm meslektaşlarımı canı gönülden selamlıyorum. Gerçekten çok zor bir süreçte herkes fedakarlıklar yaparak eğitim sistemini ayakta tuttu ve kaliteyi de olabilecek en yüksek noktaya taşıdı. Tüm öğrenci arkadaşların yolu açık olsun...

Öğrenme merakınız ve heyecanınız hiç bitmesin...

 

 

Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz için yazmış olduğunuz kitaplar ve online denemeye verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz.

 

 

Yazarımızın LGS 2021 için hazırladığı eserler:

AstroMAT Matematik Yeni Nesil Soru Bankası

AstroMAT Matematik Deneyim Odaklı Soru Bankası

AstroMAT Matematik Yeni Nesil Deneme Sınavı