Merhabalar değerli hocam, 21 Aralık-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak Türkiye Geneli 1. Derslig Online LGS Denemesinde soru yazarı olarak destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Yayınlarınız ile yüzbinlerce öğrenci LGS’ye hazırlanıyor bu anlamda eğitime verdiğiniz desteklerden ötürü tüm öğrenci ve öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.

 

 

İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreç hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

İlk defa böyle bir durumla karşılaştık. Okuldan uzak kalmak hem bizlere hem de öğrencilerimize çok zor geldi. İnternet ortamında canlı derslerle görüştük, ders yaptık onlarla ama internete giremeyen birçok öğrencimize hasret kaldık. Gerçekten de olağanın üstünde bir süreç yaşıyoruz. İnşallah bu zor süreci atlatıp onlara yakın zamanda kavuşuruz…

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde LGS süreci ile ilgili gözünüze çarpan en büyük değişim nedir?

 

En büyük değişim teknolojiyi kullanma becerisi oldu bana göre. Hemen hemen her öğrencimiz istenilen sitelere girebildi. Kaynaklara PDF olarak ulaşabildi, hatta online denemelerle birçok denemeye girme imkânı elde etmiş oldu.

 

 

 

Uzaktan eğitim sürecinde kaynak kullanımı ile ilgili tavsiyeleriniz var mı?

 

Bu süreçte bizler de dahil birçok çalışma yapıldı ve bu çalışmalar PDF ortamında öğrencilere ulaştırıldı. Bu çalışmaların çok kıymetli olduğunu, hazırlayan arkadaşlarımızın bu iş için gecesini gündüzüne kattığını da hesaba katarak o çalışmalara önem vermelerini isterim. Bir de isim olarak popüler kaynakların dışında bireysel çalışma yapan arkadaşlarımızın hazırladığı kaynakları da tercih etmeleri konusu da onlara tavsiyemdir. Gerçekten orada da güzel kaynaklar yer almaktadır.

 

Bana göre daha çok kaynak çözmektense hakkıyla yani o kaynakları irdeleyerek, yanlış yaptıkları noktaları tespit ederek çalışmaları onlar için daha verimli olacaktır. Sonuçta içeriğin ve soru tiplerin benzer olması anlaşılmayan konuların ne kadar değişik soru çözersek çözelim değişmeyeceğidir. Onun için az kaynak çözsek de mantığı kavramanın, yanlışı iyi tespit etmenin, konu eksikliğinin kalmamasının önemli olduğunu düşünüyorum.

 

 

 

Öğrencilerimiz denemeleri kağıt üzerinde çözmeye alışmışken, online denemeler hakkında ne düşünüyorsunuz, öğrencilerimiz bu denemelerden faydalanabilir mi?

 

Online denemenin bu süreçte bir avantaj olduğunu düşünüyorum, çünkü bu denemeler sayesinde öğrencinin eksiklerini, akranları arasında sıralamasını görmesi onun sınavı ne kadar ciddiye alması gerektiğine yardım olmaktadır. Bu süreçte yapılacak en sağlıklı şeyin online denemeler olduğunu düşünüyorum. Hatta süreç bittiğinde online denemeler bize büyük avantaj sağlayacak daha fazla kaynağa ulaşma açısından.

 

 

 

Online denemeler haricinde öğrencilerimiz evlerinde nasıl bir çalışma uygulamalılar?

 

Programlı çalışmak önemlidir ancak herkes bir programa uyacak diye bir reçetemiz yok. Ama bir öğrencinin bu tür sınav hazırlıklarında en az 3 saat günlük bir sınav programı olması lazım normal derslerin dışında. Bu programın saatini ve şeklini kendine göre ayarlayabilen öğrenci zaten çalışma sistemini bir yerlere oturtmuştur.  Bundan sonrası ise bol bol test ve deneme çözmekten geçiyor. Bu arada şunu da unutmamak gerekir günlük en az yarım saat, ben dinlenmek için diyorum, kitap okumak kendilerine bu süreçte büyük katkı sağlayacaktır.

 

 

 

LGS 2021 hakkında öğretmen veya öğrencilerimizle paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?

 

Bu güzel çalışmayı ve bu röportajı bizim için hazırlayan Ders Lig ekibine çok teşekkür ediyorum. Onlar da gecesini gündüzüne katan eğitim sevdalısı bir ekip olması açısından 2021 LGS’de bizim çok önemli kaynaklar oluşturarak sınava kadar bizlerin yanında olacaktır. Bu kaynakları, sınavları değerli arkadaşlarım takip etsin, buralardan iyi bir şekilde yararlansın… Ondan sonra ise  sınav bizden korksun diyor ve şimdiden bütün arkadaşlara bu önemli sınavda başarılar diliyoruz. Dualarımız sizinle…

 

 

Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz için yazmış olduğunuz kitaplar ve online denemeye verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz.

 

Yazarımızın LGS 2021 için hazırladığı eserler:

 

Türkçe'nin Aşısı( 7 ve 8. Sınıflar)

Hey 14'lü Deneme(8.sınıf)