BAŞARININ YOLU

Ders çalışmak neden sıkıcı gelir? Neden anlamak bu kadar zor? Yine başaramadın mı? Nerde hata yaptın? Daha nice nice sorular…

Peki çözüm.

Bir derste başarılı olmak için yapman gerekenler.

Ön hazırlık: Derse gitmeden önce mutlaka o gün işlenecek konulara biraz göz atmalısın. Tanımadığın kelimeler, terimler, isimler … göreceksin dur korkma, hemen anlaman gerekmez. Sadece ufak bir araştırma yap onu da istersen.

Ders sırası: Dersi mutlaka dikkatlice dinle öğretmenin verdiği ince ayrıntıları yakala. Ve sana bir ip ucu, vurgulara dikkat et. Üzerine basa basa söylenen kelimeleri kuralları uyarıları mutlaka önemse. Anlamadıklarını sor, arkadaşlarını da bu yönde teşvik et ki kaçırdığın yer varsa belki orda yakalarsın.

Tekrar yap: Dersten sonra mutlaka o gün işlediğin konuları gözden geçir. Öğrenme ilginç bir olaydır. İnsan beyni de aynı bilgisayar gibi, önce geçici belleğe alırsın sonra kalıcı belleğe. Tekrar, kalıcı bellekte bilgilerin depolanmasını sağlar.

Soru çöz: Çeşitli kaynaklardan, kitaplardan farklı farklı soru çeşitleri çöz. Özellikle çözemediklerini mutlaka öğren. Önemli olan çözdüklerin değil çözemediklerindir. Çözemediğin soru eksikliğinin nerede olduğunu gösteren bir ölçme yöntemidir.

Son olarak bunların hepsini yapmadan önce istemen ve inanman gerekir.