Dijitalleşen dünya ile birlikte akıllı telefonlarımız ve sosyal medya mecraları hayatımızın bir parçası olmaktan çıkıp hayatımız haline geldiler. Artık sosyal medyada gördüklerimizi paylaşıp konuşuyor, oyunlar oynamak için sanal ortamlarda buluşuyoruz. Akıllı telefonlarımız yanımızda olmadığında paniğe kapılıyoruz. Bu da bütünüyle aklımızı vermemiz gereken durumları zorlaştırıyor. Yetişkinlerin bile zaman zaman sosyal medya detoksundan bahsettiği bir zamanda öğrencilerin odaklanmalarındaki zorluk anlaşılabilir olmalı. 

Odaklanmak için bir motivasyona ihtiyaç duyuyoruz ve bunu yaparken telefonlarımızdan ayrı kalmak istemiyoruz. Focused Pupa; dijital dünyanın bu zorluğunu görüyor ve hem odaklanmanız hem de bunu eğlenceli hale getirmeniz için size ücretsiz bir uygulama sunuyor. Odaklanma seansınızın süresini ayarlayıp başlattığınızda karşınıza minik bir tırtıl çıkıyor. Sizin odaklanma sürenizi tamamlamanızı beklerken tırtıl kozasına sarınıyor. Eğer seansı yarıda bırakırsanız seansınız başarısız kabul ediliyor. Kozadan bir kelebek uçsun istiyorsanız sürenizi odaklanarak tamamlamanız gerek.

 

Focused Pupa zamanlayıcı ve kronometre olarak iki farklı odaklanma biçimi sunmakta. Zamanlayıcı içerisinde bulunan ‘derin odaklan’ seçeneği tüm uygulama bildirimlerini kapatır ve sizi hedeflediğiniz çalışma ile başbaşa bırakır. Kendini bir zaman dilimi ile kısıtlamak istemeyen kullanıcılara kronometre ile odaklanma seçeneği sunuluyor. Bu kullanıcılar için kronometre modu ideal bir seçenek olacaktır.

Tamamladığınız seans süresi kadar size Focused Pupa’nın puan birimi olan PupaCoin veriliyor. Kelebekler uçtukça hesabınızda biriken PupaCoin’lerle uygulama içerisindeki ödül mağazasından dilediğiniz ödülü ücretsiz şekilde alabiliyorsunuz. 

Tırtılınızı kelebeğe dönüştüren odaklanma serüveni dışında puan kazanmanızı sağlayan başka yollar da bulunuyor. 

  • Profil bilgilerini tamamlayıp rozet almayı hak eden kullanıcılara ek puan veriliyor. 

  • 10 ile 100 PupaCoin’in içerisinde bulunduğu sürpriz kutusu günlük olarak kullanıcı ile buluşuyor.

  • Ben odaklanıyorum arkadaşlarım da odaklansın diyorsan davet kodun ile üye olan ve bilgilerini tamamlamış arkadaşlarından 40 PupaCoin kazanıyorsunuz. Birlikten kuvvet doğar ilkemiz ile davet etmiş olduğunuz arkadaşınızın 1 hafta boyunca başarılı olduğu seanslarından siz de aynı miktarda PupaCoin kazanırsınız.

  • Günlük olarak 10 ile 20 PupaCoin arasında puan kazandıracak videolar kullanıcılara sunuluyor. Video içeriği ödül kısmında yer olan ürünlerin tanıtımı ile ilgili olabiliyor.

  • Ağırlıklı olarak eğitim ile alakalı olan anketleri yanıtladığınızda yine PupaCoin kazanabiliyorsunuz.

  • Kendini test et bölümünde matematik testi çözerek veya Focused Pupa’nın kullanımı ile ilgili eğlenceli soruları cevaplayarak puan kazanabilirsin.

 

Dilerseniz arka planda uzayın derinlikleri, çölde rüzgarlı bir gün, yağmur ve dalga ya da kamp sesleri eşlik ederken ve sizinle birlikte kaç kişinin aynı deneyimi paylaştığını gösteren Focused Pupa hem IOS hem de android cihazlar için uygulama mağazalarında mevcut. Odaklanarak kelebekleri özgürleştirmek isteyen tüm öğrenciler aşağıdaki link ile Focused Pupa’ya ulaşabilir. 

Android için;
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.focus.pupa

İos için;
https://apps.apple.com/tr/app/focused-pupa/id1579390348?l=tr