Merhaba arkadaşlar,

Ben Mehmet Barış Tunç. Hatay’da matematik öğretmenliği yapıyorum. Derslig’in kurucularından ve matematik bölümünün ekip liderlerindenim.
Bu dönemde sizlerle birlikte canlı dersler yapacağız ve LGS için gerekli püf noktalarını sizlere aktaracağız.

Gerçekten başarılı olmak isteyen, hedeflerini belirlemiş öğrenciler olarak bu süreçte başarılı olacağınıza inancımız tam. Hepiniz için çok değerli olan bu zamanı verimli bir şekilde değerlendireceğimiz derslerimiz çok yakında başlıyor.

LGS sınavını arkamızda bıraktık. Matematik dersi her sene belirleyici bir ders olmuştur. Yine bu sene matematik sınavı farkını gösterdi. Fakat önceki yıllarda gerçekleştirilen LGS sınavlarına baktığımızda bu seneki sınavda matematik soruları biraz daha kolaydı. Sınavda zor sorular olduğu gibi her düzeyin çözebileceği kolay sorularla da karşılaşılmıştır.
LGS 2022’deki matematik ortalamasının geçmiş yıllardaki matematik ortalamasına göre biraz daha yüksek olacağı düşüncesindeyim. Sorular önceki sınavlara göre bir tık daha çözülebilirdi. Bunun için ortalaması biraz daha yüksek olabilir.

Derslig Pro kullanan öğrencilerimiz bu sene çalışmalarının meyvesini alacaktır. Derslig Pro sayesinde etkileşimli sorularla sürekli aktif halde bulundunuz. Bu sayede görme, düşünme ve işleme dökme beceriniz gelişti. Ayrıca liglerdeki rekabet ile Türkiye’de belli bir sıralamanın da farkına vardı.

Peki bu sene bizi neler bekliyor? Bu sene Derslig Pro öğrencilerimizle yaz kursu hızlandırılmış 8. sınıf canlı derslerimiz başlıyor. Bu sayede hem 8.sınıf derslerimizi önden öğreneceğiz hem de yaz döneminde aktif olarak rakiplerimizin birkaç adım önünde olmak için çabalayacağız.

Başarılı olmak inanmaktan geçer. Kazanmak için hata yapmaktan korkmadan, vazgeçmeden çalışmaya devam arkadaşlar. Azimle çalıştıkça, çabaladıkça eninde sonunda başarıya ulaşacaksınız.