Merhaba değerli öğrencilerimiz, ben Derslig Matematik Ekip Lideri Nusret Öztürk.

2022 LGS Matematik soruları öğretmen gözüyle bakıldığında da öğrenci gözüyle bakıldığında da önceki yıllarda yapılan sınavlardaki sorulara nazaran daha kolaydı denilebilir. Yaklaşık 10 soru kolay yeni nesil soru diyebileceğimiz sorulardan oluşuyordu. Öğrencilerin bu soruları hızlı ve hatasız yapıp geriye kalan sorulara daha fazla zaman ayırmış olmaları güzel bir strateji olmuş olacaktı.
Özellikle geçen yılın sorularını verilen sürede tamamlayabilmek üstün gayret gerektiriyordu. Bu yılki LGS matematiğinin bu zorluk düzeyinde yapılması bizi de çok memnun etti. Ama konulara hakimiyeti zayıf olan öğrencilerimiz için yine de sorular zor gelmiş olabilir. Yani sınavın kolaylığı sadece sınava güzelce hazırlanan öğrenciler için söylenebilecek bir durum.

Sınav anında sınavı iyi yönetebilen, sınava iyi hazırlanmış tüm öğrencilerin yüksek net yapabileceği bir sınavdı diyebiliriz. Çocukların matematikten küstürülmediği bir sınav olduğunu söyleyebileceğimiz bu sınavın da sonraki yıllarda orta ve düşük seviyede matematik becerisi olan öğrencileri heveslendireceğini belirtebiliriz. Sınav sonunda öğrencilerden aldığımız tepkiler sonrası matematik öğretmenleri olarak bizler de çok mutlu olduk. Verilen emeğin karşılığının alınabileceği bir sınav olmuş olması içimizi ferahlattı.

Beklentimiz matematik ortalamasının geçen yılın 2-3 net üzerinde olması yönünde. Bu da diğer derslerin ortalaması benzer düzeyde kalacağı düşünülürse okul puanlarının bir nebze artacağı beklentisini oluşturmaktadır. 30 Haziran'da açıklanacak olan puanlar ve yüzdeler ile yerleşilebilecek olan okullar hakkında daha iyi yorumlar yapılabilecektir. Şimdiden moral bozmamaya veya bir okulu kazanacağına kesin gözüyle bakmamaya çalışılmalıdır.

Sınavı ile Derslig ilişkisini ele alacak olursak içeriklerdeki etkinlikler aşama aşama özenle hazırlanmış şekliyle Derslig Pro kullanıcılarının karşısındaydı. Kolay etkinliklerden yeni nesil soruların aşamalı çözümlerine kadar konuyu tam pekiştirmekteydi. Etkinliklerden önce bir video konu anlatımının olması da öğrenciler için güzel bir başlangıç oldu diyebiliriz. Özellikle yeni nesil soruların çözümünde doğru çözüme ulaştıran yönlendirici aşamalar soruların kolayca çözülebilmesinin yollarını öğrencilere kavrattı. En önemli kısmı ise dönüt kısmıydı. Yanlış cevaplamalar sonrasında doğrusunun gösterilmesi, yanlış öğrenmenin de önüne geçmekteydi.

2023 tayfaya yaz aylarında başlayacak ve dozunda ilerleyerek ilk birkaç konuyu kavratacak çalışmalar planlanmaktadır. Öğrencilerimizle online şekilde buluşup konuların anlatılması ve sonrasında belli periyotlarda ölçme değerlendirme sınavlarının yapılması planlanmaktadır.

Sevgili öğrencilerimiz sizleri çok seviyoruz. Sizin için gereken neyse onu canı gönülden yapmaya gayret edeceğiz. Hepinize başarılı bir eğitim öğretim yılı ve sonrasında kazanılmış güzel bir lise diliyorum.