Merhaba değerli öğrencilerimiz.
Ben Fen Bilimleri öğretmeni Habip GÖKSU Derslig'de fen bilimleri dersi ekip lideri olarak görev almaktayım.

2022 LGS, fen bilimleri açısından bakıldığında tüm sorular tüm öğrenciler tarafından çözülebilecek nitelikteydi.Sorular açık olmakla beraber herhangi bir tartışma ya da iptal söz konusu değildir. 20 sorudan sadece birkaç tanesi öğrencileri eleyebilecek nitelikteydi.
Örneğin tüplü televizyon sorusu yüklü cisimlerin birbirlerine etkileri konusunda günlük hayata uyarlanmış çok kaliteli bir soruydu. Bazı öğrenciler tarafından zor bir soru gibi düşünülse de soruya soğukkanlı bir şekilde bakan öğrenciler tarafından çok rahat çözülebilmiştir.

LGS fen bilimleri alanında 2018 yılından itibaren her yıl örnek sorular gibi olacağı düşünülerek zor sorulara hazırlık yapılmaktadır. Ancak sorular genel itibari ile birkaç soru hariç çözülebilecek nitelikte gelmektedir. Bu sene de fen bilimleri 2022 LGS önceki yıllarla paralel zorlukta gelmiştir. Bu yüzden fen bilimleri Türkiye ortalamasının önceki LGS ortalamaları gibi geleceğini düşünmekteyim.

Derslig Pro kullanan öğrenciler derslig.com’un zengin içerikleri ile kolaydan zora doğru geniş bir yelpazede konulara hazırlık yaptılar. Verdikleri emeklerin de karşılığını alacaklar.

LGS 2023'de Derslig olarak temmuz ayından itibaren konu konu ilerleyeceğimiz programlarımız olacaktır. Ayrıca yıl içerisinde dolu dolu içerikler, kafanıza takılan sorulara dönüt alabileceğiniz soru cevap bölümümüz, online deneme sınavlarımız, soru bankalarımız ile 2023 LGS'ye eksiksiz hazırlanacaksınız.