Herkese merhaba çocuklar ben Kamber EKİNCİ Derslig Sosyal Bilgiler ve T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersi ekip lideriyim bundan sonra blog yazılarımızda ve canlı derslerimizde beraber olacağız.

Bu yıl LGS 2022 sorularında alanımıza baktığımızda bir iki soru dışında daha çok okuduğunu anlama ve bunu yorumlamaya dayalıydı. Yorum soruları dışında bilgi sorularının eleyici nitelikte olduğunu görebiliriz. Beklediğimiz ve geçen yıl sorulan ve genellikle denemelerde karşımıza çıkan yeni nesil tarzdaki harita soruları bu yıl sorulmamıştı. Özellikle tablo soruları bilgi ağırlıklı olduğu için dersimiz açısından öğrencileri zorlayan sorular olarak karşımıza çıktı.

Son yıllarda LGS İnkılâp netlerine baktığımızda pandemi döneminden itibaren netlerde küçük de olsa bir artış olduğunu görüyoruz. Geçen yıl 5,23 olan ortalama bu yıl 5,54’e çıkmış durumda.  

Gelelim Derslig Pro öğrencilerine. Derslig Pro öğrenciler bu yıl bol etkinlikli içerikler, ünite değerlendirme soruları, kazanım ağacı, online deneme ve testler, animasyonlu konu anlatım videoları sayesinde hem yazılılara hem de LGS’ye eğlenceli bir şekilde hazırlandılar.

Peki Derslig Pro LGS 2023 tayfası için sınava hazırlık süreci nasıl geçecek? Öncelikle yaz tatilinde hızlandırılmış kursla birlikte sınav sürecine giriş yapacağız. Eğitim döneminin başlamasıyla birlikte çözmüş olduğunuz etkinlikler, canlı dersler, blog yazılarımızla beraber sürekli sizlerin yanınızda olacağız.