Merhaba LGS 2023 Tayfa,

Ben Volkan Kavalcı, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde görev yapmaktayım ve Derslig Türkçe dersi ekip lideriyim. Sene boyunca canlı derslerimizde beraber olacağız.

LGS 2022 Türkçe için diğer yıllara göre biraz zorlayıcı oldu. Ama bu aşırı derecede bilgi sorulduğu için değil tam tersine bilgi yerine anlama becerisini ve dikkat ölçtüğünden kaynaklandı. Uzun sorularımız zorlayıcı gözüküyordu. Örneğin yazım yanlışı sorusunda “de” bağlacındaki hatayı bulmak çoğu öğrenciyi uğraştırdı ama bol bol kitap okuyan ve Derslig  Pro’nun eğlenceli ve öğretici etkinliklerini yapan öğrenciler için ise aslında zorlayıcı bir sınavdan öteye eğlenceli bir sınavdı.

Son  dört beş yılda Türkçe soruları gittikçe ayırt edici olmaya başladı. Bu yüzden de ortalamamız giderek düşmeye başladı. 2019’da 11.75 olan ortalamamız sırasıyla 10 ve 9,41’e nihayetinde bu yıl da 9,22’ye düştü.

Bu düşüş tabi ki bizi endişelendirmeyecek. Çünkü bu sene Derslig Pro kullanan öğrenciler dikkat isteyen sorularla bol bol karşılaştıkları için çok avantajlıydılar. Online denemeler, yeni nesil sorulara uygun etkinlikler, etkinliklerdeki dönütler, video konu anlatımları sayesinde sorulara daha rahat yaklaştılar.

LGS 2023 tayfanın karşısına Derslig ekibi bu yaz yeniliklerle çıkacak. Yaz boyunca belli bir plan program dahilinde canlı derslerimiz ve online denemelerimizle karşınızda olacağız. Sizlerle bu dersler ve blog yazılarımız sayesinde sürekli iletişim halinde olacağız.

Son olarak bu yıl sizin yılınız olacak. Eğlenceli ve disiplinli bir çalışma sonucunda istediğimiz yere ulaşacağız.