Kendinizden bahseder misiniz?

1983 Kahramanmaraş doğumluyum. Atatürk Üniversitesi Matematik Eğitimi mezunuyum. 2007’den beri öğretmenlik mesleğini icra ediyorum.

Kitap yazma fikri nasıl oluştu?

Öğretmen olana kadar böyle bir düşüncem yoktu. Öğrencilerim için, ‘’Nasıl daha iyi öğretirim?’’ sorusuna cevap bulabilmek için yaptığım araştırmaların gördüğü ilgi üzerine çalışmalarımı toparlayarak kitap haline getirdim.

Matematikten roman yazarlığına nasıl geçiş yaptınız?

 Matematikte başarısız olan öğrencilerin daha fazla çalışarak başarılı olamadıklarını gözlemledim.  Farklı metotlarla derse ilgi duymalarının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Matematik içerikli kısa hikâyeler yazarak öğrencinin merak duygularının kabaracağından emindim.  Öyle de oldu. Daha sonra içinde matematik, oyun ve bilimin olabileceği bir romanın da öğrenciler tarafından keyifle okunacağını düşünerek kolları sıvadım.

Romanlarınızdan bahseder misiniz?

Beyin Avcısı serisinde diğer kitaplar gibi bir kahraman ve bilindik bir son yok. Hikâyenin kahramanı okuyan kişi ve birden fazla son var. Hikâyelerin belli bölümlerinde karşısına çıkan soruları mantığını kullanarak cevaplıyor. Hikâyenin akışı, verdiği cevaba göre değişiyor. Eğer isabetli bir karar vermiş ise hikâye kaldığı yerden devam ediyor. Eğer yanlış ise okuru bir sürpriz bekliyor.

Romanlarınıza ilgi nasıl?

Oldukça iyi; özellikle okurların birinci kitabı alıp okuduktan sonra serinin diğer kitaplarını da almasını çok önemli buluyorum. Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın son günlerinde bir anne geldi yanıma. Serinin kalan kitaplarını aldı. Oğlu hiç kitap okumuyormuş ve ilk defa bir kitabı bitirmiş. Beni çok duygulandıran bir konuşma oldu. O günden sonra kitabımızın adı,’’ Okumayı Sevdiren Kitap’’ oldu.

Kitaplara olan ilgi satışlara yansıdı mı?

Hedeflediğimiz sayının iki katı sattı. Bir o kadar daha satabilecek potansiyele sahip. Fakat seri çok yeni olduğu için sesimizi birçok kişiye duyuramadık.  Toprağa ekilen tohum gibi; eğer bir sınıfa girdiyse kısa sürede okulun en popüler kitabı olmayı başarıyor.

Hazırladığınız oyundan bahseder misiniz? Neden buna ihtiyaç duydunuz? 

Teknoloji sınıflarımıza kadar geldi ve bu nimeti çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Az önce de dediğim gibi, eğer matematikten başarısız bir birey varsa farklı taktikler denemek lazım. Oyun ile matematik öğretimi oldukça popüler. Oyunların sadece eğlenmek için değil, öğretimde de kullanılması gerektiği kanaatindeyim. Hazırladığım oyunda, öğrenciler matematik dersinde olmazsa olmaz dört işlem yeteneklerini geliştirebildiklerini inancındayım. Devamı da gelecek. Bu konuda öğretmen arkadaşlar bana ulaşabilirlerse, hazırlayacağım yeni oyunlarda isteklerini dikkate alabilirim.

Oyunu indirmek için tıklayın!

 

Bundan sonraki hedefiniz nedir?

Kısa vadede kitaplarımın çok satanlar listesine girmesi. Aslında bir dönem kendi kategorisinde çok satanlara girdi.

Kitaplarımın yabancı dillere çevirme çalışması yapılıyor, bu bizi çok heyecanlandırıyor. Bununla ilgili olarak yurt dışı kitap fuarlarına katılma durumumuz var.

Uzun vadede hedefim kısa film veya çizgi film senaryo ekibinde olmak. Aslında bununla ilgili ufak tefek teklifler geldi. Ben şuan çok erken olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki on sene içinde bir proje ile karşınıza çıkabilirim.

 

‘’İnşallah’’ diyelim. Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.