Sınavı için çok az süresi kalan ve yüksek not almak isteyen arkadaşlarım! Bu yazım sizler için..

Sınava az bir süre kaldıysa ve sizler yüksek not almak istiyorsanız sizlere vereceğim bazı taktikler var. Gelin hepsine tek tek bakalım😊

İnternetten yazılı soruları çözün 😉

Bununla ilgili yapabileceğiniz ilk şey sınav hangi dersten hangi konuyla ilgiliyse onunla alakalı internete girip bir online test çözmenizdir arkadaşlar. İnternete girdiğinizde web sitelerinde online sorular, yazılı soruları gibi başlıklar bulunmaktadır. Bu başlık altındaki sorulara ufaktan bir bakın çözün derim. Çünkü öğretmenleriniz bazen sınavları hazırlarken buralardan yararlanabiliyor. Bazı öğrencilerimin orada çözdüğü sorularla sınavlarda bire bir karşılaştığını biliyorum 😊

Üç tane 40 dakikalık oturum yapalım 😉

Evet ikinci adımda sıra. Sınava çok az bir süremiz var ve bizim yüksek bir not almamız gerekiyor. İhtiyacımız olanı hemen söylüyorum arkadaşlar:

3 adet 40 dk. Bu üç adet 40 dakikada bu iş biter diyebilir miyiz? Bence diyebiliriz.  Tabi ki bunu tek bir ders için söylüyorum yanlış anlaşılmasın 😊

Önce konu anlatımı, sonra bolca soru çözümü, son oturumda da yanlışları ve boşları öğrenme.. Yazılı konuların son tekrarı şeklinde olmalı.

İlk 40 dakikada konu anlatımı önemli!

İlk 40 dakikada konu anlatımlarını hallediyoruz arkadaşlar. Kitaplarınızdan, eğer öğretmenleriniz fasikül fotokopi verdiyse onlardan ya da hiçbir kaynak bulamadınız mı? Girip YouTube’dan herhangi bir hocadan sorumlu olduğunuz konunun konu anlatımını dinleyebilirsiniz. Dinlerken muhakkak not almalısınız. Bu çok önemli!

Not almak öğrenme hızınızı iki katına çıkarır, hatta belki de üç katına. Neden böyle söylüyorum? Çünkü duyduklarımız ya da okuduklarımız bir süre sonra aklımızdan uçup gidebilir. Ama hem dinleyip aynı zamanda da yazdıklarımız onunla vakit geçirdiğimizi gösteriyor, zamanımızı alıyor ve öğrendiklerimizi kalıcı hale getiriyor.

İkinci 40 dakikada bolca soru çözümü yapmalıyız..

İkinci oturumda olabildiğince soru çözümüne yüklenmek önemli. Kolay orta ve zor kaynaklar sırasıyla tercih edilmeli. Özellikle zor kaynakları çözmeliyim moduna girmemize gerek yok. Önemli olan adım adım gitmek ve konuyu özümser hale gelmek.

Üçüncü oturumda kontrolleri yapın

Unutmayın arkadaşlar! Amacımız kalıcı öğrenmeler sağlamak. Bu gireceğimiz tüm sınavlarda geçerli. Lütfen her ne çalışıyorsanız, eksiklerinize ayrıca vakit ayırın. Bunu yaptığınızda derece yapmamak için hiçbir nedeniniz olmayacak. Yanlışlarınızı öğrenme konusunda soru bankalarınızın vvideo çözümüne başvurabilir veya okuldaki öğretmenlerinize sorularınızı sorabilirsiniz.

Eğitim Koçu

Osman Sarı