Derslig.com. İle Lgs Hazırlık İçin Tavsiyerler

Derslig.com’da sahip olduğunuz soru bankalarının dışında bilgisayar başında ya da akıllı telefonunuz ile 8. Sınıf online testleri ünite ünite ünite kategirize edilmiş zorluk dereceleri belirlenmiş testleri pratik bir şekilde çözebilirsiniz. Çözmüş olduğunuz online testlerlen yaptığınız doğrular ile kazanacağınız puanlar sizin site içerisinde çalışma arkadaşlarınızla tatlı bir rekabete girmenizi sağlar.

Çalışma kağıtları ile konuyu öğrenin.

Çalışma kağıtları bölümünde özellikle Sadettin Karaaslan hocamızın hazırladığı kağıtlar ile biraz ısındırma yapın…

Test çözerken kolaydan başlayın, hemen yeni nesil sorulara yönelmeyin.

8. sınıf matematik online testlerde Mehmet ÖZDEMİR hocamızın yazdığı testler ile konunun genel hatlarını anlayıp anlamadığınızı test edin. Eğer yanlışlarınız çok çıkıyor ise, konu anlatımları bölümünden eksik olan kısımları tamamlamaya çalışın. Okuldaki matematik ders defterinizi mutlaka tekrar edin. Derslig.com da çözdüğünüz testleri iki hafta sonra tekrar çözebiliyor ve puan kazanıyor olmanızın sebebi, hem geriye dönük tekrar, hem de konunun eksikleri tamamlanmış diye kontrol ediyor olmanızdır.

Yaprak testler bölümü de siz öğrencilere açık

Evinizde bir yazıcınız var ve ekran başında test çözmekten zevk almıyorsanız, yaprak testleri indirerek yazdırabilir, soruları çözebilirsiniz. Yaprak Testler bölümünde daha zengin içerik olduğunu fark edeceksiniz.

Mini sınav ve online test başarımız düşük ise konu özetleri bölümüne gelip, yazıcımız var ise çıkartarak yok ise ekran başında okuyarak ve deftere not alarak konuyu tamamlamaya çalışmalıyız.

Online Mini Sınavlar ile haftalık konu eksikliğini anında tespit edin.

8. sınıf, 7. Sınıf ve 6. Sınıf Online Mini Sınavlar ile bulunduğunuz haftanın Cuma günü eklenen online mini sınavlar ile o haftanın konusunu ne kadar anladığınız test edebilirsiniz. Mini Sınavlardaki sorular 7 sorudan oluşur ve içerisinde her seviyeden soru bulunur. Bu sorular öğrencilerin o konu için mutlaka öğrenilmesi gereken kazanımları ölçer.

Haydi gelin beraber derslig.com da çalışmak için örnek bir plan üzerinde duralım.

8.sınıf Matematik için bu programı ele alacak olursak; her gün ortalama 40 dakika derslig.com da çalışmaya karar verdiğimizi düşünelim. Kareköklü İfaderde toplam 10 adet online testin olduğunu görürsünüz. Testler ortalama 7 soru ise, toplamda 70 soru bulunur. Matematik için bu soruları üç ya da dört parçaya ayırabiliriz. Aynı durumun Türkçe-Fen bilimleri İnkılap Tarihi ve İngilizce için planlayalım.

O hafta işlenen ünite haricinde iki haftası dolan testleri de çözmek için planlamalıyız.

40 dakikada toplam 40 soru çözmek hedefimiz olmalı.

Cuma günlerini mutlaka matematik mini sınavlara ayırmalıyız.

Haftanın sonunda derslig.com da en az 500 puan kazanıyor olursak, konuyu tam olarak öğreniyoruz anlamına gelebilir.

Bu programın ardından matematik için Nusret Öztürk hocamızın yeni nesil sorularıyla lgs’ya hazılanın!

Nusret hocamızın özel olarak hazırladığı yeni tarz lgs soruları ile vakit sınırlaması olmadan, defter kitap açarak soruları çözmeye çalışın… Bu testlerdeki başarınızı takip edin.

Çalışma arkadaşları edinin.

Liglerdeki herhangi bir öğrenci ile kendinizi yarıştırarak motive olun, ya da yakın çevrenizdeki arkadaşlarınızı derslig e çağırarak kendi çalışma ekibinizi oluşturun.

Unutmayın, derslig te sizi motive edecek sponsor ödülleri kazanmayı deneyin.

Her ayın sonunda güncellenen liglerle kendinize şampiyonlar ligini hedef edinin.

Çok yakın zamanda açılacak videolar bölümü ile konuları işin uzmanından dinleyerek başarınıza başarı katın.

Derslig öğrenci ve öğretmenlerin eğitim ve öğretime dair ne ihtiyaçları varsa karşılamak için kullanıma açılmış bir platformdur.

Bizi arkadaşlarınıza tavsiye ederek destek olun..

Derslig.com

“Bu ligde kaybeden yok…”