Evet, sevgili arkadaşlarım hepinize selamlar. Tatiliniz nasıl gidiyor, bununla ilgili yorumlarınızı aşağıda belirtirseniz çok sevinirim. Birçok arkadaşımız derslig’de içerikleri çözerken Liglerin niçin bu denli önemli olduğunu iletiyordu. Ben de bu konuyla ilgili sizlere bir yazı hazırlamayı düşündüm. Ligler niçin bu kadar önemli, gelin birlikte bir yakından bakalım.

 

Gerçekçi Gözlemler Yapmanızı Sağlar.

Ligler, sizlere derslig üyeleri arasında nerede olduğunuzu söyler. Bulunduğunuz lig, ligde yapmış olduğunuz sıralama, bunun yanında istatistikleriniz tam olarak kim olduğunuzu ve bu sürecin neresinde olduğunuzu sizlere söylemektedir. Tabii burada istatistikleri iyi görüyor, yorumluyor olmak önemli. İyi yorumlanan profiller nasıl çalışacağınızla ilgili sizlere sihirli şeyler de söylemektedir. Bununla ilgili yardım almak isterseniz bize iletişim kısmından bi ulaşın derim.

Hedefler belirlemenizi sağlar, çalışma sürenizi arttırır.

Ligler; Çaylak ligi, süper lig, şampiyolar ligi olmak üzere üçe ayrılır. İddialı bir öğrenci yarışa başladığında kendine bazı hedefler koyar ve çalışmaya başlar.. Hedefe ulaşmak isteyen öğrenci gayret gösterdikçe çalışma süresi de artar.

Bunu tıpkı bir bilgisayar oyunu gibi düşünebilirsiniz. Bölümü geçtikçe daha çok oynama ve mücadele etme arzusu ortaya çıkmaktadır. Aynı durumu burası için de düşünebilirsiniz.

Rekabet Oluşturur, Yarışma Bilinci Sağlar

Derslig öğrencilerinin öğrenirken eğlenmelerini sağlayan bir diğer güzel yanı yarışma ortamının hiç durmadan devam etmesidir. Yıl boyunca konu anlatımları, soru çözümleri, etkinlikler, oyunlar, çalışma odası gibi aklınıza her neresi gelirse yaptığınız her eylem sizleri sıralamada yukarı taşımaktadır.

Özellikle bugün bulunduğum ligde ilk 100’e gireceğim gibi bir hedef koyduğunuzda ve oraya da yakınsanız, çalışma hedefiniz süre olarak biraz daha artmakta.. Bu sayede aslına bakarsanız hem rakiplerinizle hem de kendinizle yarışıyor, kendinizi akademik anlamda bir üst seviyeye taşıyorsunuz.

Diğer yandan değinmek istediğim bir diğer nokta yarışma bilincinin oluşması. Biliyorsunuz ülkemizde sanat, spor v.b. konularda yarışma bilincinin olduğu ortamlarda barışçıl sahnelere tanıklık ediyoruz. Bu da yaptığımız şeylerin güzelliğini ortaya koyuyor. Derslig’de birbirini tanımayan ama tatlı bir rekabetle çalışmalarını sürdüren öğrenciler de aynı şekilde birlikte olmanın enerjisiyle bir yarışma bilinci ile çalışmalarını sürdürüyor.

Ölçülebilir Sonuçlar Görebilmenizi Sağlar

Derslig içeriklerini tüketmeye başladığınız ilk günden itibaren platformumuzda yaptığınız her eylem istatistik olarak profilinizde yer alır. Dolayısıyla sizler interaktif içerikleri eğlenerek çözerken bir yandan verileriniz bizlere sizler hakkında bazı bilgiler veriyor. Zaten derslig’in en iyi yanı da bu.

Eğlenirken öğreniyor, öğrenirken sizlerle ilgili gerçekçi verileri elde edebiliyoruz.

Aynı şekilde çalışmaya devam ! Sizleri seviyorum.

 

Eğitim Koçu / Osman Sarı