Sevgili arkadaşlar, ara tatil dediğimiz anda aklınızda ilk olarak güzel bir tatilin geldiğini biliyorum. Açıkçası bu tam olarak böyle de olmalı. Ancak bir sınav hazırlığındaysanız veya hedefleriniz var ise iyi bir planlama ile, hem hedeflerinize ulaşmanız hem de tatili doyasıya yapmanız mümkün. Bununla ilgili olarak sizlere bazı tavsiyelerde bulunacağım.

Geçtiğimiz yıl nitelikli lise kazanan öğrencilerimiz bu ara tatilde hem çalışıp eksiklerini kapattılar hem de tatili de güzel bir şekilde geçirdiler. Peki bunu nasıl yaptık? Onları da sizlere anlatayım:

Öncelikle ara tatil öncesinde kağıttan kalemden uzak  sadece tatil yapacağımız günler olmalı. Bunun süresi 2-3 günden fazla olmamalı. Benim tavsiyem bu süreyi tatilin en başı veya en sonu olarak belirlemeniz. Hangisini seçsem daha iyi olur diye düşünen arkadaşlar için tatilin son günlerini tamamen kağıttan kalemden uzak günler olarak belirleyebilirsiniz.

Bu bahsettiğim günlerin haricinde kalan zamanları da sadece ders çalışacağınız zamanlar olarak görmeyiniz. Burada da tatili tabii ki hakkıyla yapacağız. Ancak ders çalışmamız, eksiklerimizi kapatmamız gerekiyorsa bunu da yapmak için tabii ki çalışmalarımıza vakit ayırmamız gerekiyor.

Bu konuyla ilgili sizlere önerim ders çalışacağınız saatleri olabildiğince erken vakitlere alın. Günde ne kadar çalışmanız gerekiyorsa bunu belirleyin ve bu çalışmaları öğle vaktine kadar bitirmeye gayret edin. Çünkü biz geçtiğimiz yıl bu şekilde yaptık.

Ayrıca, çalışacağım ama neler yapacağımı bilmiyorum diyen arkadaşlarıma da bir tavsiye vereceğim tabii ki.

Ben instagram hesabım olan okulkocum, youtube kanalım olan osman sarı isimli kanalımda duyurularını yapacağım bir kamp organize edeceğim. Burada herkes hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapacak ve eksiklerimizi tam olarak kapatacağız. Hangi sınıfta olursanız olun, bize katılabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey sosyal medya hesaplarımız vasıtası ile duyuruları takip etmek.

Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizle ders çalışmalarımızı bir plan dahilinde gerçekleştirdik. Geri kalan vakitlerde ise öğrencilerimize bazı önerilerde bulunduk. Bu önerilerin de öğrencilerin bu eylemleri tamamladıklarında iyi hissettikleri etkinlikler olmasına özen gösterdik.

Örneğin; sinemaya veya tiyatroya gitmek, müze gezmek, arkadaşlarla dışarıda vakit geçirmek, kültürel aktivitelerde bulunmak gibi…

Birçoğunuzun aklına sadece oyun oynamak geldiğini biliyorum. 🙂

Bu yüzden sizlere yukarıda alternatif olarak yapabileceklerinizden bahsettim. Dikkate alın derim. Çünkü denendi, uygulandı ve başarılı olundu.

Kim tarafından? Tabii ki geçtiğimiz yıl LGS’de ipi göğüsleyen öğrencilerimiz tarafından…

Eğitim Koçu / Osman Sarı