Hafsa Çatılı
7. Sınıf / Matematik
yapanlara yıldız var aciiiil !!!
(işlemli yapana)
Nusret Öztürk
Yıldızlı Cevap
30 ile 40'ın ebobu 10'dur. Dolayısıyla iki ağaç arasındaki mesafe 10 metre olmalıdır. Bahçenin çevresi 140 m iki ağaç arasındaki mesafe de 10 m olduğuna göre 140/10=14 ağaç vardır. 1 ağaç 1 yılda 150 kg ağaç verdiğine göre 14 ağaç, 14x150=2100 kg. olur. 21 kg'lik kasalara doldurulacağına göre 2100/21=100 kasa elde edilir. 100x50TL=5000 TL gelir elde edilir.
Zehra Kaynak
30 ile 40in Ebobu 10 bul. sonra 30 ile 40 sırasıyla bol . 3+4+3+4 topla ikiden yazmamın sebebi diğer köşeleri bulmak sonra 14×150diye yaz. 2100 olur onuda 21 kg böl. 100 eder onuda 50 TL ile çarp cevap 5000 olur.
Soru Cevap Ana Sayfa