2.Hafta Yaptıklarım
Bu hafta malum çarpan ve katlar konusu bitiyor. Öncelikle bu hafta en büyük ortak bölen ve en küçük  ortak katı anlatmadan önce ortak bölen ve ortak katlar üzerinde 20 dakika kadar durduk. Bu 20 dakikalık ders içinde öğrencilerim ile küçük bir oyun oynadık.Oyun içinde ortak kat olacak sayıyı söyleyenler ikili gruplar oluşturdu. Süreç içinde bu ortak bölen veya ortak katı hangi problem durumlarında kullanmamız ve  gerektiğini örnekler üzerinden giderek hayalimizde canlandırmalar yaptık. Sonrasında ebob ve ekok ile ilgili MEB örnek sorularının aslında ne kadar sade örnekler olduğunu ve basit düşünerek bu soruları nasıl yapılabileceğini onların düşünerek bulmasını sağladım.Süreç içinde aynı zamanda 2 şer dakika ayırarak her bölümde ebob ve ekok'un özelliklerinden ortak çarpan algoritmasının ne işe yaradığından bahsettim.Hangi problem tipi için ebob, hangi problem için ekok özelliklerinden yararlanmamız gerektiğini anlattım. Aralarında asal sayıların özelliklerinfen bahsettikten sonra çoklu kazanım soruları ile konuyu pekiştirdik.
Süreç içinde örnek soruların tamamının nasıl çözülmesi gerektiğini, benzer mantık ile yazılmış soruları da kullanarak öğrencilerin yaklaşım tarzını gördüm. Çarpan ve katlar konusunu sade anlattıktan sonra onlardan yenş nesil sorular ile ilgili yorum yapabileceklerini ve sabırla, ısrarla devam etmeleri gerektiğini vurguladım. 
İlk başta çözdüğüm sorularda tek kazanım odaklı yeni nesil sorular sonrasında da  iç içe geçmiş kazanımlardan oluşan yeni nesil sorulara değindim.

2.Hafta Yaşadıklarım
Bu haftanın kazanımlarında Ebob-Ekok ve Aralarında Asal Sayılar vardı. Ebob ve Ekok kazanımını anlatırken yaşanan en büyük sıkıntı kavram karmaşası aslında. Ebob nedir? Ekok nedir? Ebob ve Ekok neden var ve ne için kullanıyoruz sorusunu öğrenciye yöneltmek ve bunun için bir kaç tane günlük hayattan örnekler vermek. Trafik lambaları, dolmuşçu Yusuf ve Kutay :), Dairesel pistte akşamları koşuya çıkan Hayriye ve Semiha Teyzeler, Terzi Bülent vs vs bu şekilde bütünden parçaya veya parçadan bütüne nasıl gidildiğini yorumlayabiliyorlar ama sadece Ebob ve Ekok özelliklerini baştan anlatıp sonra ebob ve ekok arasındaki farkı anlamalarını beklemek biraz aha sancılı geçiyor. Bu örnekler eşliğinde ortak kat, ortak bölen nedir ve buradan yola çıkarak ortak bölenin en büyüğü nedir ve ne işe yarar, ortak katların en küçüğü nedir ve ne işe yarar bunlardan bahsettükten sonra masanın uzun kenarı aslında 330 cm ile 370 cm arasında olup nasıl ekoktan faydalanacağını soru üstünde düşünüp ortak katı yorumlamak keyif verici oluyor. Fakat ebob ve ekok şablonu tam oturmazsa kafada her öğrenciye tek tek soru tipleri anlatmak daha eziyet ve verimsiz. Aralarında asal sayılar konusunda sıkıntı yaşamak zor sadece bölen ve çarpan ne demek öğrencinin bunu bilmesi yeterli.