Merhaba öğretmenim, kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Fatih Güçlü. 18 Ocak 1991 tarihinde Yozgatta dünyaya geldim. İlkokul, ortaokul ve liseyi Yozgatta okuduktan sonra üniversiteyi Giresun'da okudum. Meslek hayatıma Yozgatta başladım ve 7. Yılımdayım. Yozgat AYÇ Okulları/Yozgat TED AD kurumunda çalışmaktayım.

 

Kitap yazma serüvenine nasıl  başladınız?

Kitap yazma serüvenine öncelikle okuldaki kendi öğrencilerime hazırlamış olduğum testler ve çalışma yaprakları ile başladım diyebilirim. Daha sonra ise çeşitli yayınlarda tamamen kendime ait olan ve çıkmasında katkı sağladığım ürünler oldu.

 

Kitap yazarken ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Öncelikle kitap yazarken ya da soru yazarken kaynak taraması yapmak önemli bir şarttır. Ne kadar çok kaynak taraması yapılırsa o kadar kaliteli ürün ya da sorular ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Kitap yazarken yaşadığım zorluk olarak da çok fazla sayıdaki kitapları inceleyip farklı soru tipi ya da olmayan soru tipini tespit etmek diyebilirim.

 

Şu ana kadar kaç kitabın yazımında yer aldınız?

Şuana kadar tamamı bana ait olan 2 adet ve çıkmasında katkı sağladım 6 adet ürün mevcut. Ayrıca bir çok kurumsal denemenin yazımında yer aldım.

 

Yazdığınız kitaplar hakkında bilgi verir misiniz?

Yazdığım ürünlerden tamamı bana ait olan Mürekkep Yayıncılık 1 adet 8. Sınıf Soru Bankası ve1 adet Mürekkep Yayıncılık 8. Sınıf 10 lu LGS Denemesi mevcut. Ayrıca Mozaik Yayınları 5. 6. 7. Sınıf Fen Bilimleri Soru Bankası ve OkulPedia Yayınları 5.6.7.8. Sınıf Kazanım Tarama Föyü adı altındaki ürünlerin çıkmasında katkı sağladım.

 

Kitabınızın bu alandaki hangi eksikliği giderdiğini düşünüyorsunuz?

Öncelikle yeni sınav sisteminin getirdiği mantık muhakeme, grafik tablo okuma, beceri temelli sorular ve deney formatlı soruların yer aldığı doğru ürünleri bulmak oldukça zor diye düşünüyorum. Yazmış olduğum ürünlerde de bu önemli hususların üzerinde durup yeni nesil sorular dediğimiz sorulardan oluşan ürünler çıkardım. Bu da siz değerli öğrencilerin en çok aradığı doğru soru bankası ya da doğru deneme sınavını bulmasına katkı sağladığımı düşünüyorum.

 

Yeni nesil soru yazmak ile eski tarz soru yazmayı karşılaştırdığınızda ne gibi farklılıklar söyleyebilirsiniz?

Yeni nesil soru demek diğer soru da bahsettiğim gibi mantık muhakeme, grafik tablo okuma, beceri temelli sorular ve deney formatlı soruların olması demektir. Eski tarz sorularda sadece bilgiyi ölçme odaklı olduğu fakat yeni nesil soruda ise sadece bilginin yetmediği ayrıca o bilgiyi yorumlayabilme gücünün de olması gerektiği fikrindeyim.

 

Soru yazarken nelere dikkat edersiniz?

Soru yazarken dikkat ettiğim en önemli şart konusuna ve kazanımına uygun olmasıdır. Ayrıca günlük hayatta karşılaştığımız olayları sorularımda ele almaya özen gösteririm. Zaten bir öğrenci günlük hayattaki bir problemin soruda olduğunu görmesi o soruyu daha iyi anlayıp daha iyi ve doğru yorum yaptığı düşüncesindeyim.

 

Yazdığınız ya da yazımında yer aldığınız kitaplardan ne gibi dönütler aldınız? Bu sizin soru yazımınızı nasıl etkiledi?

Gerek sosyal medya da gerekse ürün taleplerinde ciddi ilginin olması en önemli dönüttür diye düşünüyorum. Mozaik Yayınları Yazar-Öğrenci buluşmasında öğrenciler tarafından güzel dönütlere yüz yüze şahit olma fırsatım oldu. Ayrıca dediğim gibi sosyal medya da gösterilen ilgi ve teşekkür mesajları da yaptığımız başka bir ürünün sorularını daha kaliteli ve özenli olmasında etkili oldu.

 

Günlük hayatta karşılaştığınız şeyler sorularınıza ilham kaynağı oluyor mu?

Kesinlikle oldu hem de bir çok kez. Ürünlerimdeki hikayeleştirilmiş soruların tamamı günlük hayatta karşılaştığım olaylar diyebilirim.

 

Kitap yazarı olmak hayatınızda neleri değiştirdi?

Daha önceki soruda da dediğim gibi Yazar-Öğrenci buluşmasındaki yeni öğrenciler ile tanışmak ve başka illerde görev yapan birçok meslektaşım ile tanışma fırsatım oldu.

 

Yakın gelecekte neler yapmak istiyorsunuz? Yeni kitap projeleri var mı?

Şuan bitme aşamasında olan OkulPedia Yayınları 5. 6 7. Ve 8. Sınıf Kazanım Tarama Föyleri var ve önümüzdeki süreçte ise yine bir 8. Sınıf Soru Bankası projemiz mevcut. Ardından ise bu projenin devamı olan 5. 6. Ve 7. Sınıflar için Soru Bankası projemiz mevcut.

 

Yazar olmak isteyenlere önerileriniz nedir?

Öncelikle farklı ve yeni soru için kaynak taraması önemli şart. Birde yeni başlayacak olan arkadaşların kendilerine ait herhangi bir yayında olmayan ürünlerini hazırlamalarını öneririm. Ayrıca yayınların tashih ekiplerinde olmaları başlangıç için doğru olacağı fikrindeyim.

 

Son olarak öğrencilerimize ne söylemek istersiniz?

Siz değerli öğrencilerimiz yeni nesil sorular sizleri korkutmasın. Ahmed Haşim’in de ‘’Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden’’ dediği gibi sizde ağır ağır zamanında başlayarak LGS’ nin üstesinden geleceksinizdir. Unutmayın iyi bir lise iyi bir üniversitenin habercisi olduğu gibi başarmanın geleceğe bir değer katmak olduğunu asla unutmayın. Son olarak da yazmış olduğum ürünlerin eğitim-öğretim sürecinizde ve LGS maratonunda yardımcı olması dileğiyle..