Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023'e Doğru Türk Eğitim Sistemi 'Bulma Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Selçuk: Çocukları uyandırmamız lazım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023'e Doğru Türk Eğitim Sistemi 'Bulma Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk, "Eğitim çocukları geleceğe hazırlamak değildir. Eğitim çocukları şimdiye uyandırmaktır. Eğer şimdiye uyanmazsanız gelecek tasavvurunuz olmaz. Bizim şimdiye çocukları uyandırmamız lazım" dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023'e Doğru Türk Eğitim Sistemi 'Bulma Konferansı'na katıldı. Selçuk, burada yaptığı konuşmada dünya üzerindeki teknolojinin gelişimine dikkat çekti. Eğitimin çocukları şimdiye uyandırmak olduğunu belirten Bakan Ziya Selçuk, "Çok çok farklı bir çağ geliyor. Dijitalin, biyolojik olanın birlikte olduğu bir tekillik çağı geliyor. Bizim bu çağa hazırlanmamız lazım. Sadece gelecek için değil şimdi için bir şey yapmamız lazım. Eğitim çocukları geleceğe hazırlamak değildir. Eğitim çocukları şimdiye uyandırmaktır. Eğer şimdiye uyanmazsanız gelecek tasavvurunuz olmaz. Bizim şimdiye uyanmamız lazım. Çocukları uyandırmamız lazım" dedi.

'Gerçekten yapabiliriz'

Eğitimde kıyameti koparmaları gerektiğini dile getiren Selçuk, "Bizim bir şey yapmamız lazım. Dahi, üstün zekalı insan sayısı bizim ülkemizin nüfusu kadar olan ülkeler var dünyada. Başka bir rekabet var, başka bir anlayış, başka bir yarış, başka bir bilim ve teknoloji var. Bizim bir şey yapmanın ötesinde kıyameti koparmamız lazım eğitimde. Bunu gerçekten yapabiliriz" ifadelerini kullandı.