Güvenli Okul, Güvenli Gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '100 Günlük İcraat Programı'nda açıkladığı, 'Güvenli Okul Güvenli Gelecek' projesi hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '100 Günlük İcraat Programı'nda açıkladığı, 'Güvenli Okul Güvenli Gelecek' projesi, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla düzenlenen protokol imza töreniyle hayata geçti. MEB Başöğretmen Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocuklar açısından çok ama çok önemli bir konuda bir araya geldiklerini ifade etti.

'Spesifik çalışmalar olacak'

Proje hakkında konuşan Bakan Selçuk, "Bizim burada kısa sürede gerçekleştirdiğimiz ama çok uzun hazırlıkları gerektiren bir proje. Projenin hazırlıkları çerçevesinde de hem temizlik işlerinde görev alacak mesai arkadaşlarımızın eğitimleri, programları hem de güvenlik görevlilerimizin eğitimleri, programları konusunda iki bakanlığımızın spesifik çalışmaları olacak" diye konuştu.

'İki bakanlığımıza da müteşekkirim'

Çocukların, okulların güvenliği ve okulların temizliği konuları üzerinde herkesin hassasiyetle durduğunu belirten Selçuk, "Tümüyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığının okulları ve bu okullardaki çocuklarımız için sağladıkları bir katkı söz konusu. İki bakanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığımıza çok özel katkısına müteşekkirim" dedi.

'Dinlenmemek üzere yoldayız'

Başöğretmen Atatürk'ün "Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla yorulmazlar" sözünü de hatırlatan Bakan Ziya Selçuk, "Biz çocuklarımız için bir çalışma varsa dinlenmemek üzere yoldayız hep beraber" ifadelerini kullandı.