Sevgili arkadaşlar herkese selamlar. Okulların bitmesine az kalan bu süre içerisinde sizlerle bir konuda sohbet etmek istedim. Karne notlarımız gerçekten önemli mi? Bu sorunun cevabını arayan öğrencilerin sayısının çok olduğunu biliyorum. O halde şimdi birlikte aydınlanma vakti :)

Karne notları önemlidir. Bunu en baştan ifade etmiş olalım. Neden önemli olduğu sorusuna gelince öncelikle ortaokul başarı puanı veya lisedeki arkadaşlarımız için ortaöğretim başarı puanımız karne notlarımıza göre belirlenmekte.

Özellikle liselere geçişte başarı puanlarımız yerel yerleştirmelerde belirleyici oluyor. Bu yüzden her bir eğitim yılı bizler için önemli. Karne notlarımızı olabildiğince yüksek tutarak ortaokul başarı puanımızı yukarıda tutmaya çalışmalıyız.

Üniversite sınavlarına hazırlanan arkadaşlarımız için de girecekleri YKS sınavı için başarı puanlarımız bir hayli önemli. Burada alacağımız puanlar sınav sonucunda aldığımız puanlarla bir bütünlük içerisinde ve bizler sınavda aldığımız puanla ve bunun yanında başarı puanımızla birlikte kaç aldığımızı görerek buna göre tercihler yapabiliyoruz.

Karne notlarımız sadece başarı puanına katkı sağlamaz. Bunların yanında şunları da unutmamak gerekir:

Karne notları;

  • Öğrencinin akademik performansını ölçer.
  • Ebeveynlere öğrenci durumlarıyla ilgili gerçekçi bilgiler verir.
  • İyi karne notları motivasyonu artırır, başarıyı tetikler.
  • İçinde bulunmak istediğimiz proje ve eğitim olanaklarında bize yardımcı olabilir.
  • Öğretmenler için bir değerlendirme kriteri oluşturur.
  • Sorumluluk ve disiplin kazandırır.

Sizin karne notlarınız nasıl gelecek, her şey yolunda mı? Bunları da yorumlara yazmayı unutmayın.

 

Eğitim Koçu / Osman Sarı