Okula Hazırlıklı Gitmek İstiyorum, Neler Yapmalıyım?

Evet sevgili arkadaşlarım, hepinize mutlu tatiller diliyorum. Son zamanlarda okula hazırlıklı gitmek istiyorum cümlesini fazlaca duymaya başladım. Bu yüzden okula başladığınızda kendinizi iyi hissedeceğiniz taktikleri birazdan sizlerle paylaşacağım.

Özellikle ifade etmiş olayım. Bu taktikler öyle çook vaktinizi alacak türden taktikler değil. Sizlerden ricam hem tatilinizi hem de bu hazırlıkları yaparak okula gitmeniz. O zaman haydi başlayalım:

Hedeflerinizi Belirleyin

İlk maddemiz, okula başladığınızda öncelikle hangi noktalarda kendinizi daha iyi görmek istediğinize karar vermelisiniz. Bu her alanda olabilir. Bunu belirledikten sonra belirlediğimiz hedefi okulun başlayacağı güne kadar etkili bir planlamaya dönüştürmeliyiz. Her gün kaç saatimi buna ayırırsam hem tatilimi hem de hedeflerimi tam anlamıyla gerçekleştirebilirim sorusuna yanıt aramalısınız. Tabii ki sonraki adım işe koyulmak anlamına geliyor.

Bir veya Birkaç Derste Yıldız Olun

Kendini akademik anlamda geliştirmek isteyen öğrencilerimize bazı tavsiyelerim var. Tempolu ve çok çalışmak yerine, çalışayım ama tatilimi de doyasıya yapayım diyorsanız bir veya birkaç dersi öncelik edinebilirsiniz. Bu dersler çalışmaktan çok hoşlandığınız veya çok zorlandığınız bir ders olabilir.

Bu dersleri etkili bir planlama ile okullar başlayana kadar çalıştığınızda; Eylül, Ekim gibi hayatınızda nelerin değiştiğine sizler bile şaşıracaksınız.

Konu Anlatımı Önceliğiniz Olmalı

Arkadaşlar bir konuyu öğrenirken veya uzun süre önce öğrendiğiniz bir konuyu tekrar hatırlamak istediğinizde, yani bilgilerinizi tazelemek istediğinizde yapmanız gereken ilk şey konu tekrarlarını yapmak olmalıdır. Bunun için derslig içerikleri sizler için biçilmez kaftan diyebilirim.

Hem önceki konuların tekrarı hem yeni konu öğrenmede özellikle interaktif içerikler öğrenme sürecini daha aktif hale getirebiliyor. Bu yüzden sizlere tavsiyem konu anlatımlarınızı öncelik edinin ve bunu dilerseniz derslig aracılığı ile yapabilirsiniz. Hocam, başka ne yapabilirim diye soracak olanlar varsa YouTube’u bu konuda yeterli ve yararlı bulduğumu ifade etmeliyim. Dilediğiniz kanaldan çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Unutmadan şunu da hatırlatmalıyım. Konu anlatımlarını yaparken mutlaka not alarak çalışın. Bilgiler bu  şekilde daha uzun süre zihninizde kalır.

Soru Çözümü Yapmaya Gayret Edin

Sevgili arkadaşlarım, konu anlatımlarından sonra yapılacak olan bir soru çözümü, güzel bir yemekten sonra yediğiniz lezzetli bir tatlı gibidir.

Bence bu örnek ne demek istediğimi tam olarak ortaya koyuyor. O halde konu anlatımlarından sonra soru çözümü farz oldu, haydi bakalım göreyim sizi :)

Yanlış ve Boşlarınızla Arkadaş Olmaya Özen Gösterin.

Başarılı insanların ortak özelliği hatalarından ders çıkarmalarıdır. Bunu sadece eğitim hayatınızda değil, hayatınızın tümünde öncelik edinin. Yanlış ve boşlarınızı öğrendiğinizde hedeflerinizin çok daha ötesine ulaşırsınız.

Eğitim Koçu / Osman Sarı