DERSLİG.COM İLE LGS’yi Kazananlar Bunları Yaptılar!

Arkadaşlar hepinize selamlar, yepyeni bir başlıkla bugün karşınızdayım. Geçtiğimiz yıl derslig.com ile LGS’yi kazanan arkadaşlarımızdan aldığım bazı tavsiyeleri sizlere iletmek istedim. Bu arada aralarında bizzat benim taktiklerim de var. Çünkü ben de bir derslig kullanıcısıyım. Bazı arkadaşlarımız biliyordur. Ben de sizler gibi LGS’ye hazırlanıyorum. Ben hem bireysel olarak liglerde hem de okulkocum.com olarak okullar ligindeki iddialı yarışımızı sürdürüyoruz.

Şimdi, hocam hangi ligde kaçıncı sıradasınız diye sormayın. :) onu da artık siz bulun.

Neyse bu kadar sohbet yeter. Şimdi gelin birlikte geçtiğimiz yılın kazananları sizlere nasıl tavsiyeler vermiş, yakından bakalım:

Okula Önden Hazırlık Yapın

Yaz ayındayız ve bir sonraki sınıfa geçtik. Okula gittiğimize daha hazırlıklı olmayı birçoğumuz istiyoruz. Bu noktada okula önceden hazırlık yapmada derslig iyi bir fırsat olabilir. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizle yaz ayında önce geçmiş dönem konularını tekrar edip, sonrasında başarılı olmak istedikleri birkaç dersi seçtik ve içeriklere önceden çalıştık.

Özellikle mini konu anlatımları, ardından interaktif içeriklerle konuları bilgi açısından da ayrıntılarıyla öğrenme fırsatı elde eden öğrencilerimiz, okula gitmeye başladıklarında konuyu ilk defa duymayıp ön hazırlık yapmış oldular. Bu durum onların sene içerisinde daha az zorlanmalarına sebep oldu.

Konu Tekrarları İçin Derslig’i Kullanın

Tek başına bir eğitim yılı uzun bir maratondur. Bu yolculukta düşmek, kalkmak, hızlanmak ve yavaşlamak olağandır. Ancak önemli olan her şeye rağmen taktikleri iyi kullanmaktır. Yıl boyunca öğrencilerimize yaptığımız tavsiyelerden biri de konu tekrarlarını yapmalarıdır.

Özellikle geçmiş konularda tamamlanmamış içerikler olduğunda öğrencilerimiz bu kısımları eksik noktaları tamamlamak için kullandılar. Yazılı öncesi dönemler, tekrara ihtiyaç duyulan zaman dilimleri konu tekrarları yapmayı gerekli kılıyor. İşte tam da bu noktada öğrencilerimizin önemli bir bölümünün bu sebeple derslig içeriklerini tükettiklerini ve sizlere de bunu yapmanız gerektiğini tavsiye ettiklerini söyleyebilirim.

Güçlendirme Merkezini Önemseyin

Güçlendirme merkezi, adı üstünde daha güçlü olmanızı sağlar. Geçtiğimiz yıl sınav hazırlığını gerçekleştiren öğrencilerimiz çoğu zaman bir analize ihtiyaç duydular. Bu konuda yapay zeka işimizi etkili bir şekilde çözdü diyebilirim.

Güçlendirme merkezi içerisinde tamamladığımız bir deneme sınavı sonrası yapay zeka modeli bizlerle ilgili bir analiz yapıyor ve bizlere bazı tavsiyeler veriyor, verdiği tavsiyelere uyum sağladığımızda bir sonraki deneme sonucumuzu ne kadar artırabileceğimizi dahi tahmin ediyor.

Bu yöntemle birçok öğrencimiz kendini tanıma fırsatı elde etti. Bu yüzden kaçıncı sınıfta olursanız olun, güçlendirme merkezini önemseyin.

Kendinizle Yarışmak, Sınırlarınızı Görmek İçin Derslig’i  Kullanın

Geçtiğimiz günlerde bir öğrencimle telefonda konuşurken, bugün 300 puan yapıp öyle yatayım, cümlesini duyduğumda çok sevinmiştim. Çalışacağı süreyi veya çözeceği soru adedini değil, kazanacağı puanı hedef olarak belirlemişti.

O gün kullandığımız bu platformun bir güzel özelliğini daha fark etmiştim. Öğrencimiz belirlediği puan hedefiyle belki de daha uzun süre çalışacaktı. Tabii bunu sağlayan şeylerden bir tanesi de öğrencimizin interaktif içerikleri sanki bir oyun oynar gibi tüketmesinden de kaynaklanıyor. Bu yüzden kendinizi ve sınırlarınızı görmek istiyorsanız farklı yöntemlere ihtiyacınız var. Bu yöntemlerden bir tanesi de derslig olabilir mi? Bence evet. :)

Eğitim Koçu / Osman Sarı