İşte geldi o beklediğimiz günler mi demeliyim bilemedim. Sevgili arkadaşlar, bence böyle diyelim çünkü bu yazıyla birlikte yazılılardan nasıl 100 alırsınız bunu konuşacağız. Hem de bunu çook da zorlanmadan yapacağız. Mümkün mü, neden olmasın?

Benim güzel arkadaşlarım, yazılılarınız her nasıl olacaksa olsun (test, açık uçlu vb.) gönlünüz ferah olsun tüm ihtimallerde yapabileceğiniz şeyler var. Kısa sürede ama her gün aşağıdaki önerileri dikkate almanız sizleri fazlasıyla öne geçirecek.

 

10 gün önceden çalışmaya başlayın.

Mutlaka bir program yapın arkadaşlar. Diyelim ki Fen yazılımıza 10 gün, sosyal yazılımıza 11 gün var. Ben sizlerin yerinde olsam bu gün birine, yarın ise bir diğerine çalışırım. Bunu en az 10 gün kala yaparsam sınava kadar en az 5-6 kez bu derse çalışmış olurum. Günde 1 saat gibi bi vakit ayırarak, tüm derslere bu şekilde vakit ayırabilirsiniz. Son gün çalışmaktan iyidir.

Son gün çalışmayın.

Planlı olmak her şeyden önemlidir. Son gün çalışıp başarılı olanlar da yok değil. Ama orada öğrendiğimiz bilgiler sınavdan sonraki gün maalesef kalıcı olmuyor. Bu yüzden riske girmek tercihinizse bir şey diyemem. Gelin iyisi mi plan yapalım da işler rayında gitsin.

Mutlaka not alarak çalışın.

Yazı yazmaktan pek hoşlanmadığınızı biliyorum. Yazarak öğrendikleriniz okuyarak öğrendiklerinize göre daha kalıcı oluyor. Sınav anında daha çok hatırlamalar yapabilirsiniz. Bu yüzden özellikle renkli kalemlerle not almanızı öneririm.

İnternetten yazılı örneklerini çözün.

Bazı arkadaşlarımız internetteki yazılı örneklerindeki sorulara çok yakın sorularla karşılaştığını ifade ediyor. Bu yüzden buraları da pas geçmeyelim 🙂

Öğretmeninize sorular sorun.

Sevgili arkadaşlar evde çalışırken defter tekrarı, not alma, soru bankasından soru çözümleri vs yapmalısınız. Ardından yapamadıklarımızı mutlaka öğretmenlerimize sormamız gerektiğini hatırlatmam gerekiyor. Bu aynı zamanda ilgili bir öğrenci olduğunuzu gösterir.

Yorumlama becerinizi önemseyin.

Açık uçlu sorular, yorumlama yeteneğimizi ölçüyor. Bu yüzden yazmaktan çekinmeyin. Yazmak güzeldir arkadaşlar, olabildiğince yazın.. Ama saçmalamadan 🙂

Yardımcı kaynaklarla çalışmalarını destekleyin.

Sınav çalışmalarınızda okul defteri, soru bankası gibi materyallerin yanında diğer kaynakları da kullanın. Örneğin derslig :) derslig.com yazılı öncesi son tekrarları yapmak için mükemmel bi platform. Benden söylemesi.

Eğitim Koçu / Osman Sarı