Sevgili öğrencilerimiz hepinize selamlar. Yeni bir blog yazısı ile karşınızdayım. Öğrencilerin önemli bir bölümü mayıs ayını yaz tatiline giriş olarak görür. Bu durum da daha az çalışmalarına neden olabilir. Şimdi bu yazı ile birlikte sizlere hem yorulmadan düzenli çalışmanızı hem de karne notlarınızı çok iyi hale getirebilmenizi sağlayan taktikleri vereceğim. İyi okumalar dilerim 🙂

 

Yazılılar için Şimdiden Hazırlık Yapın.

 

Arkadaşlar sizlerden saatlerce ders çalışmanızı değil, sistemli olmanızı istiyorum. Az çalışalım, öz çalışalım ama düzenli çalışalım. Bu yüzden sizlerden ilk ricam, günde bir saat de olsa her gün çalışmak için gayret edin..

 

Bir yazılı programı oluşturun, şimdiden üniteleri tekrar edin, soru çözümleri ekleyin. Her gün iki ayrı derse çalıştığınızı varsayarsak ay sonuna kadar harikalar yaratmanız mümkün olabilir.

 

Ekstra Ödev Talebinde Bulunun.

 

Bazı derslere ait yazılılardan hedeflediğiniz notları alamamış olabilirsiniz. İyi bir karne için diğer kriterleri öne çıkarma vakti. Öğretmeninizden ekstra ödevler isteyebilir, mayıs ayında bu ödevleri yapabilirsiniz.

 

Bunların yanında herkesin yorulmaya başladığını düşünürsek, ders içi katılımınızı artırdığınızda öğretmeniniz bu derse olan ilginizi kolayca fark edecektir. Son aylarda yüksek sözlü notları için bu taktik değerlendirilmeli 🙂

 

Kaynakları Tamamlayın.

 

Son aya girdiğimiz için hem soru bankalarımızı hem de derslig içeriklerimizi artık tamamlamamız gerekiyor. Bulunduğumuz sınıfı eksiksiz tamamlar ve bir üst sınıfa geçersek bir sonraki sene rahat ederiz. Sizlerden ricam hem soru bankalarınızı hem de derslig içeriklerini güzelce programınıza ekleyin. Bu sayede hem yazılılara hazırlanmış olursunuz hem kaynaklarınızı tamamlamış olmanın gururunu yaşarsınız hem de karne notlarınız oldukça güzel olacaktır.

 

Hepinize mayıs ayında mükemmel çalışmalar dilerim. 

Mayıs ayında sizler ne yapmayı planlıyorsunuz, yorumlarda buluşalım.


 

Eğitim Koçu / Osman Sarı