Gelin bu yıl bizim olsun, hepimizin yılı olsun!

Özellikle yeni bir yıla girmek yeni bir başlangıç yapmak için süper bir fırsat olabilir. Bu konuda bazı kararlar almalısınız.

Daha sağlıklı olacağım.

Daha başarılı olacağım.

Sınav çalışmalarında daha istikrarlı olacağım.

Yeni bir dil öğreneceğim.

Kendimi şu alanda geliştireceğim.

..gibi.

Dünyanın birçok yerinde sosyal platformlarda paylaşımlar görüyorum. Ve bu her yıl oluyor. İnsanlar kendilerini geliştirmek hayal ve hedeflerine ulaşmak için her yeni yılda birtakım kararlar alıyor. Siz de 2024 yılı için kendinize fark oluşturacak yeni bir karar alabilirsiniz. Yukarıda örneklerin birkaçından bahsettim. Bunlardan birini veya birkaçını seçebileceğiniz gibi bambaşka bir konuda da harekete geçmek isteyebilirsiniz.

Şimdi alacağınız bu kararla ilgili size bir tavsiyem olacak. 2024 yılında her ne yapmaya başlayacaksanız ve bunun için henüz çalışmalara başlamadıysanız sizlere tavsiyem Ocak ayını iyi değerlendirmelisiniz.

Bu neden önemli? Açıklıyorum.

Çoğu insan başladığı yeni bir tecrübeyi devam ettirme süresini ortalama 18-20 gün arasında tamamlayamıyor veya vazgeçiyor.

Bu konuda hangi hedefe ulaşmak istediğinizi belirledikten sonra Ocak ayında yapmanızı istediğim şeyin yarısını yapmanız.
 

Örneğin, dil öğrenmek istiyorum ve haftada 4 gün, 2 saat çalışarak yapmak istiyorum dediniz. İlk ay, bunu haftada 2 gün, 1 saat olarak çalışmaya başlayarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede  yapacaklarınız gözünüzde büyümeden bir ay süre içerisinde gerçekleştirilebilir olur ve başardıkça daha motive hissedersiniz. Bir süre sonra ise hedeflediğiniz kadar gün ve saatte bunu gerçekleştirebilirsiniz.

O halde yeni yılda hangi kararları alacaksınız, bunları da yorumlarda okumak isterim.

Yeni yıl hepiniz için mükemmel olsun, size ve ailenize iyi yıllar dilerim.

 

Eğitim Koçu / Osman Sarı