Sevgili arkadaşlarım hepinize selamlar. 2023’ü hızlıca geride bıraktık ve artık 2024 geldi. Bu yılın hepimiz için süper geçmesini dilerim. Sizin yeni yıldan nasıl beklentileriniz var. Bunları da lütfen yorumlarda benimle paylaşmayı unutmayın.

Bugün sizlere LGS 5 ay kala nasıl kazanılır? bunu konuşacağız. Tabii ki birbirinden güzel maddelerle. O zaman haydi başlayalım:

 

1- Haftalık bir programla çalışın ve plana sadık kalın.

Sevgili gençler, hayatta hangi aşamada olursanız olun. Bir planınız olmalı. Bugün dünyanın en başarılı insanların hayatlarına yakından göz attığımızda onların başarılı olmalarının bir plan dahilinde çalışmaları olduğunu görebiliriz.

Bir plan hazırlamak ve bu plana sadık kalmak oldukça önemli.

2-Düzenli deneme çözümlerini ihmal etmeyin.

Denemelere düzenli olarak girmek, hedefe olan yakınlığınızı belirleyecek. Bu yüzden kendinizi her hafta yeni bir denemeyle ölçmelisiniz. Unutmayın, denemeler sonuçlarına üzüleceğimiz ya da sevineceğimiz şeyler değildir. Denemeler, hedefe ulaşmamızda birer reçetedir.

3-Derslig içerikleri netlerinizi arttırır.

Derslig, interaktif içeriği ve yapay zeka destekli öğrenme süreçlerini sizlere sunuyor. Bu, eksiklerinizi gidermede muhteşem bir fırsat. Okulda hangi ünitelere ulaştıysanız derslig hesabınızda da aynısını yapmalısınız. Bildiğiniz ünitelerin tamamlama oranlarını hızlıca %100’e ulaştırmalı, şampiyonlar liginde harikalar yaratmalısınız 🙂

4-Yanlış ve boşlarınızı ihmal etmeyin.

Arkadaşlar, yanlış ve boşlar hayat kurtarır. Soru bankalarınızdan çözümlerini yaptığınız testlerin yanlış ve boşlarına muhakkak dönünüz. Bunun için soru bankalarınızın video çözümlerine göz atabilir veya öğretmenlerinizden, arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. Bu çalışma çok önemli ve netlerinizin artmasını sağlar.

 

Sizlere okul ve sınav yolculuğunuzda başarılar dilerim.

 

Eğitim Koçu / Osman Sarı