Sevgili arkadaşlarım, hepinize selamlar. Sizi özlediğimi fark ettim. Aynı duyguları paylaşanlar ve bu blog yazılarını düzenli okuyanlar kimler? Bunları da yorumlara yazarsanız mutlu olurum.

Bugün sizlere net arttıran bazı taktikler vereceğim. İyi okumalar dilerim:

Zamanı iyi kullan.

Eve ne zaman geldiğiniz ve sonrasında zamanı nasıl kullandığınız çok önemli arkadaşlarım. Sizlere bu konuda bazı söyleyeceklerim var. Eve geldiğinizde dinlenmek tabii ki hakkınız. Ancak bunu yaparken süreyi fazla uzun tutmanız maalesef çalışmalarınızın daha geç başlamasını sağlayabiliyor. Bu yüzden sizlerden isteğim biraz dinlenin. Süre uzun olmasın. Derse başlayacağınız saati önceden belirleyin. Yani bir planınız olsun ve ne olursa olsun planınızı uygulayın.

Eğer teknoloji ile aranız iyiyse bunu çalışmalarınız bittikten sonraya bırakın. Böylece ertelemenizi gerektiren sorunları da ortadan kaldırmış olursunuz.

Kendine iyi bak.

Sağlıklı bir beden, sağlıklı bir zihin demektir. Sizlerden isteğim bu konuda kendinize önce bir söz vermeniz. Uykunuz düzenli ve sağlıklı olmalıdır. En geç 22.30-23.00 gibi uyumuş olmalıyız.

Beslenmemiz ve su tüketimimiz bedenimizin ihtiyaçlarına göre olmalıdır. Abur cubur yiyecekler, hamur işi, dışarıdan sipariş ettiğimiz sağlıksız yiyecekler ne yazık ki vücudumuzun isteklerine yanıt verememektedir. Bu da öğrenme süreçlerine doğrudan olumsuz etki uyandırıyor. Aman dikkat.

Analiz yap.

Hem çalışmaların hem gireceğin denemeler hem okul sınavların… Bunların tümü için bir analize ihtiyacımız var. Rehber öğretmenlerimizden bu konuda destek alabiliriz. Yaptığımız eylemler doğru mu ve bize uyuyor mu? Bu soruların yanıtlarını bir uzman eşliğinde aldığımızda çalışmalarımız daha isabetli olacaktır.

Bu problemi çözmek üzere bu yazıyı okuduğunuz andan itibaren en kısa süre içerisinde rehber öğretmenimizle bir randevu oluşturma vaktiniz geldi demektir. Hocam ben bu konuda maalesef okulda problemimi çözemem diyen arkadaşlar var ise sizlere derslig’in sunmuş olduğu hizmetten bahsetmek isterim.

Derslig.com artık koçluk görüşmeleri ile sizlerle. derslig hesabınızdan koçluk randevusu alın ve tüm problemlerinizi çözmek için ilk adımı atmış olun. Ben ve ekibim bu konuda sizlere destek olmak için sabırsızlanıyoruz.

Ayrıntılı bilgi için;  https://www.derslig.com/ek-paketler

Eğitim Koçu / Osman Sarı