Sevgili arkadaşlarım,  hepinize kucak dolusu selamlar.

Sizlere ara tatil için müthiş önerilerle geldim. Sizleri fazla bekletmeden bu taktikleri sizlerle buluşturmak istiyorum:

1-Kendinize Vakit Ayırın.

Tatil zamanı dendiğinde akla ilk gelecek şey; uyumak, hiçbir şey yapmamak, sadece evde bilgisayar başında vakit geçirmek olmamalı. Kendinize vakit ayırın derken kastettiğim tabii ki bu zaman dilimlerinin verimli olması.

Bunun için sinemaya gitmek, arkadaşlarınızla vakit geçireceğiniz ortamlar oluşturmak, müze ziyaret etmek, bir tiyatro oyunu izlemek müthiş olabilir. Özellikle hayatı boyunca tiyatro izlememiş olan öğrenciler tanıdığımı ve bunların sayılarının hiç de az olmadığını biliyorum. Ülkemizin hangi ilinde olursanız olun, çevrenizde gidebileceğiniz bir kültürel aktivite olduğuna eminim. Sadece araştırmanız gerekiyor.:)

2-Yeni Bir Hobi Edinin.

Sayıca fazla olan bir puzzle alabilir tek başınıza veya ailenizle bir tatil hobisi gerçekleştirebilirsiniz. Ya da yetişkinlere uygun bir boyama kitabı alabilir, boyama çalışmaları yapabilirsiniz.

Hocam bu çalışmaların bize ne yararı olabilir ki diyen arkadaşlar olursa hemen yanıtlayayım. Sevgili arkadaşlar bu iki çalışma özellikle dikkat ve odaklanma problemi olan öğrenciler için muazzam iki çalışma olabilir. Bunları yaparken bir de enstrümantal müzikler dinlediniz mi, tamamdır bu iş.

Yine düzenli olarak okumalar yapabilir, yeni bir dilde sözcükler öğrenmeye başlayabilirsiniz. Unutmayalım, zihnimizi harekete geçirecek her yeni çalışma algı havuzumuzun hacmini artırır. Buna ihtiyacımız var.

3-İlk Dönem Tekrarı Yapın.

Canım öğrenci arkadaşlarım, ilk dönem eksiklerimizin olduğunun farkındayım. Hem tatil yapabilir hem de etkili bir program ile ilk dönem eksiklerinizi kapatabilirsiniz.

İkinci döneme çok daha sağlıklı başlamak mümkün. Bunun için kendinizi şimdiden programlayabilirsiniz. Bunu yorulmadan da yapabilirsiniz.

Uyandıktan sonra yapacağınız üç adet kırk dakikalık oturumlar bir hafta süreyle uygulandığında tüm eksiklerinizi kapatabilirsiniz. Oturum sürelerini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Benimkiler sadece bir örnek.

Bunun için önce eksik olduğunuz konuların listesini çıkarmayı unutmayın. Sonrasında da çalışmanız kaç gün sürecekse bu konuları o günlere bölün. ilk ve ikinci oturumda konu tekrarları ve soru çözümleri yapmış olun. Son oturumda ise yanlış ve boşlarınızı öğrenin. Gerisi zaten kolay 🙂

Ara tatiliniz hepinize hayırlı olsun, güzelce dinlenin, ikinci döneminiz muhteşem geçsin. Sizleri seviyorum, görüşmek üzere.

Eğitim Koçu / Osman Sarı