Herkese selamlar arkadaşlar. Bugün sizlere ara tatil sonrasında derslerinize nasıl daha iyi motive olabilirsiniz, bunlardan bahsetmek istiyorum.

 

Öncelikle tatiliniz nasıl geçti, neler yaptınız? Bunlardan bahsetmenizi isterim. Yorumlarda buluşalım.

 

Sevgili gençler, tüm tatillerde olduğu gibi bu ara tatilde de bazı şeyleri ihmal etmiş olabiliriz. Şimdi bu ihmal ettiklerimizi tekrar düzene koyma zamanı. Bu yüzden aşağıdaki tavsiyelerimi bir an evvel uygulamak üzere harekete geçmenizi tavsiye ederim.

 

Uyku Düzeni:

Arkadaşlar uyku saatlerimizin tatilde çokça değiştiğini biliyorum. Bu konuda hızlıca düzen egirmeye ihtiyacımız var. Sizlerden ricam, en geç 22.00 veya 23.00 gibi uyumuş olun.

Bunu yaptığınızda öğrenme süreçlerinizin çok daha aktif olduğunu göreceksiniz.

 

Teknoloji Düzenlemesi:

Tatilde çılgınlar gibi telefon, bilgisayar v.b. cihazları kullandığınızı biliyorum, itiraf edin. 🙂

 

Şimdi bu konuda da sizlere destek olmamız gerekiyor. Maalesef teknoloji ile gerçek hayat dengesini tutturamazsak ikinci döneme etkili bir başlangıç yapamamış oluruz.

Sizlere tavsiyem acilen bu konuda kendinize bir sınırlama getirin.

 

Teknoloji ile geçireceğiniz vakitler önceden belli olmalı. Bu saatleri aşmamalısınız. Eğer kendinizi kontrol edemediğinizi düşünüyorsanız bu konuda ailenizden yardım istemelisiniz.

 

Günlük Konu Tekrarları:

Sevgili arkadaşlarım, okulda öğrendiğiniz konuların tekrarlarını eve döndüğünüzde mutlaka yapınız. Bu toplamda yarım saatlik bir vaktinizi alacaktır. Bu sayede öğrendikleriniz kalıcı hale gelecektir. Sadece bu yarım saatlik vakit, aslında başarılı bir öğrenci olmanızı sağlayacak.

 

Sonrasında ise vaktiniz varsa bir de soru çözümleri yapmanız müthiş olacaktır. Tabii bu cümlemi 8. sınıf olmayanlar için söyledim :) Eğer LGS hazırlığı içindeyseniz mutlaka bolca soru çözümü yapmanız gerekiyor.

 

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. İkinci dönem hepinize şans getirsin.

 

Eğitim Koçu / Osman Sarı